City sparker Håland

Manchester City har gitt Alf Inge Håland sparken. De regner ikke med at han kommer tilbake på fotballbanen.

Det er på Manchester Citys egen hjemmeside nyheten om Alf Inge Hålands kontrakt lekker ut. Klubbformann David Bernstein synes ikke avgjørelsen var lett å ta.

- Saken er at vi har blitt fortalt at det kan bli vanskelig for Alfie å komme tilbake og spille fotball for a-laget. Det er på det rene at Alfie ikke har spilt førstelagsfotball på nesten to år, og i den perioden har vi støttet ham både medisinsk og økonomisk, sier Bernstein til nettsiden.

Derfor har klubben bestemt seg for å si opp kontrakten med Håland. Den tidligere kapteinen for Manchester City har vært plaget av kneskader siden Håland ble stygt kvestet av en tackling av Manchester Unnited-kapteinen Roy Keane i lokalderbyet for to år siden. Det har lenge vært spekulert i om både City og Håland skulle saksøke Keane, men i dag bestemte klubben seg for å legge den ballen død også.

- Vi har tatt en veldig vanskelig avgjørelse, og det har vært tøft å gi Alfie denne beskjeden. Det er veldig vanskelig for oss, men det er også mitt ansvar å balansere tingene ordentlig, og verne om klubbens interesser, sier Bernstein.

Hålands reaksjon er foreløpig ikke kjent, men Bernstein gjør det klart at Håland ikke var glad for beskjeden. Han hadde i utgangspunktet to og et halvt år igjen av kontrakten med City.

- Jeg traff Alfie i dag og diskuterte dette med ham. Det var ikke en enkel samtale. Tro meg, jeg og mine kolleger har grublet lenge på denne avgjørelsen, men jeg tror vi har latt det gå lang nok tid.

SLUTT PÅ DERBYENE: Alf Inge Håland har fått fyken i Manchester City.