TALENTFULL: Colin Rösler spiller for det norske U16-landslaget og Manchester Citys U18-lag. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
TALENTFULL: Colin Rösler spiller for det norske U16-landslaget og Manchester Citys U18-lag. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

City-spiller Colin Rösler (16) har to drømmer. Den ene er å følge i farens fotspor

- Jeg og pappa lever for fotball.

PORSGRUNN (Dagbladet): Manchester City-spiller Colin Rösler (16) føler seg heldig. Heldig fordi han har en far som vet hva fotball på det øverste nivået handler om. Heldig fordi han får daglige råd som er få andre på hans alder forunt.

Etter 50 mål på 152 kamper for Manchester City på 1990-tallet, ble pappa Uwe en legende i klubben. Nå er det sønnen som kjemper for en karriere i den lyseblå drakta. Det er en kamp han har tenkt å lykkes med.

- Drømmen er å spille for Citys A-lag og for Norge. Det er det jeg jobber for. Det er det jeg vil, forteller Rösler til Dagbladet under samling med det norske G16-landslaget i Porsgrunn.

Valgte Norge

Colin var bare to år gammel da familien bosatte seg på Lillestrøm i 2002, hvor pappa Uwe seinere ble tvunget til å avslutte spillerkarrieren etter å ha blitt rammet av kreft. En treningsleir med Manchester City i Horton åtte år tidligere førte imidlertid tyskeren sammen med norske Cecilie, noe som resulterte i en kjærlighet som brakte Colin og storebror Tony til verden.

Oppveksten i Norge gjør at Colins patriotisme er stor, noe som også var grunnen til at han i februar bestemte seg for å vrake muligheten til å representere England og Tyskland på landslagsnivå. For selv om Colin har aldersbestemte kamper for England og har bodd i landet siden han var 10 år, føler han seg norsk.

- Jeg er veldig stolt over å få spille for Norge. Jeg hadde en veldig flott barndom her. Å ha det norske flagget på brystet er spesielt for meg, forteller han.

Tøff konkurranse

Colin har det siste året vist seg som et spennende talent både for Norges beste 16-åringer og i Manchester City. I motsetning til sin far, som bøttet inn mål som spiss, trives han best i en dyptliggende, sentral midtbanerolle hvor han får brukt fysikken.

Den kommende sesongen vil Colin arbeide for å fortsette utviklingen. I England foregår treningene under ledelse av den tidligere Everton-bautaen Lee Carsley på Citys G18-lag. Der er konkurransen tøff - ikke bare i kamp, men også internt i garderoben hvor spillerne på akademiet kjemper om plassene i toppen av det lyseblå hierarkiet. Rösler medgir at hverdagen trolig er mer krevende der enn det som er vanlig i norske klubber.

- Det er nok flere egoister i England. Det er flere folk som ikke bryr seg så mye om andre. Det handler for mange om å skape en karriere for seg selv. Alle der vil bli best, sier Rösler og forteller hvordan han takler det tøffe miljøet:

- Jeg prøver å være bedre enn de andre på trening hver eneste gang. Jeg har tro på at jeg vil lykkes til slutt hvis jeg jobber hardere enn dem hvert eneste minutt, hver eneste time, hver eneste dag.

Pappas støtte

Det hjelper også å ha en pappa som er kjent for å ha en enorm vinnervilje. En pappa som kan fortelle at selv om man møter motgang så må man aldri gi opp. En pappa som kan fortelle hva som er bra og hva som må forbedres.

LEVENDE CITY-LEGENDE: Uwe Rösler har et helt spesielt forhold til Manchester City-fansen. Etter å ha spilt for klubben i fire år, mottok han massiv støtte fra supporterne også mens han var kreftsyk i 2003. Dette bildet er fra tyskerens tid som Leeds-manager forrige sesong. Foto: Scanpix
LEVENDE CITY-LEGENDE: Uwe Rösler har et helt spesielt forhold til Manchester City-fansen. Etter å ha spilt for klubben i fire år, mottok han massiv støtte fra supporterne også mens han var kreftsyk i 2003. Dette bildet er fra tyskerens tid som Leeds-manager forrige sesong. Foto: Scanpix Vis mer

For i City er det skyhøye forventninger uansett om du spiller under Josep Guardiola i Premier League eller for Carsley på G18-laget. Det vet Colin.

- Jeg er veldig heldig som har han. Vi snakker sammen hver eneste dag. Jeg og pappa lever for fotball. Han har betydd veldig mye for utviklingen min. Han har alltid vært veldig støttende. Det er ikke mange på vår alder som har en far som har vært i fotballen så lenge.

Har tro på sønnen

Uwe, som etter spillerkarrieren har vært manager for seks ulike klubber i Norge og England, fortalte i februar at han har stor tro på sønnen. I tillegg til City, spilte han selv for blant andre Southampton, Kaiserslautern og Øst-Tyskland. Likevel tror Uwe at Colin kan få en enda bedre karriere.

- Holder han seg frisk, er jeg sikker på at han vil bli proff. På hvilket nivå, vet jeg ikke. Jeg håper han blir bedre enn jeg var. Det kan han bli hvis han jobber hardt, mener pappa Rösler.

Foreløpig ser det også lovende ut, syns G16-landslagstrener Erland Johnsen.

- Colin er en fin type som også har vært kaptein. Han er en ballvinner som er klok i valgene sine. Etter å ha gått den internasjonale skolen, er han også god med begge beina, er Johnsens beskrivelse.

Den kommende sesongen har Colin likevel et relativt nøkternt mål: Det er å spille seg til fast plass på Citys 18-årslag. Klarer han det, er han allerede et steg nærmere å få oppfylt Premier League-drømmen.