- City-spillerne har fått sitt livs sjanse

Rösler tror United beseires på Wembley.

JEVNT PÅ OLD TRAFFORD: David Silva ble kredittert Citys utlikningsmål i derbyet i februar. Rösler tror spanjolen blir viktig, og håper på samme type kamp for de lyseblå - med unntak av resultetet. Foto: EPA/ROBIN PARKER
JEVNT PÅ OLD TRAFFORD: David Silva ble kredittert Citys utlikningsmål i derbyet i februar. Rösler tror spanjolen blir viktig, og håper på samme type kamp for de lyseblå - med unntak av resultetet. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• FA-cupsemifinale lørdag kl. 18.15: Manchester United - Manchester City

(Dagbladet): Uwe Rösler har scoret mot Manchester United i FA-cupen, i februar 1996.

- Det var på Old Trafford, City hadde med seg 10 000 tilskuere. Det var fantastisk atmosfære, og da var vi underdogs. Jeg scoret først, men dessverre fikk United en tvilsom straffe, og de vant 2-1, sier Rösler til Dagbladet.

I 1996 var det en 5. runde-kamp som ble tapt, i morgen møtes Manchester-lagene til semifinale på Wembley.

Siden City ble kjøpt opp av et oljerikt Abu Dhabi-selskap har City bare vunnet ett av seks lokaloppgjør - den første ligacupfinalen sist vinter. 

Før avspark er Rösler overbevist om at Roberto Mancinis mannskap har kvalitetene som skal til for å ødelegge Alex Fergusons trippeldrøm.

- Jeg tror vi kan vinne. Vi må bare reprodusere formen fra kampen på Old Trafford, og få det beste ut laget. City har verdensklassespillere, sier tyskeren som scoret 50 mål i lyseblått mellom 1994 og 1998.

Motivasjon Nå bor han i Manchester, og er City-fan i stedet for City-spiss. Kampen ser han på en lokal pub på Mallorca, og han utroper gjerne matchen til en av klubbens viktigste noensinne.

- Spillerne må skjønne at de har fått sitt livs sjanse, det er ikke ofte du kan få være med i en FA-cupfinale. Det bør være motivasjon nok, sier Rösler.

- Alt kan skje, og United har vist at de er i form. Men City kan vinne med rette holdninger.

PÅ JOBBJAKT: Uwe Rösler leter etter trenerjobb i England, han flyttet fra Norge etter vikariatet i Molde i fjor høst. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
PÅ JOBBJAKT: Uwe Rösler leter etter trenerjobb i England, han flyttet fra Norge etter vikariatet i Molde i fjor høst. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

42-åringen tror City opphever tapet av skadde Carlos Tevez ved at Nigel De Jong og David Silva er tilbake. Duoen fikk hvile i stortapet mot Liverpool mandag.

- Vi må både ha aggresjon og løpsstyrke. Vi trenger spille som slåss. Det er vanskelig å si hvem som skal spille på topp, kanskje Mancini vurderer det etter kvaliteter som kan brukes mot United. Mancini er erfaren, han vurderer dette riktig.

Rösler håper både lag og manager får mer tid - uansett hva som skjer på Wembley.

Høvdinger og soldater - Det har kommet mange spillere til City på kort tid, og for øyeblikket har vi for mange høvdinger og for få soldater. Hierarkiet må få utvikle seg over et års tid til. Dette har påvirket lagmoralen, og det vil bli bedre, sier den tidligere LSK-, Viking- og Molde-sjefen.

Om Citys sesong blir en suksess avgjøres i løpet av de neste fire ukene.

- Det har vært store forventninger og flere trofésjanser har glippet for City, både Europa League og ligacupen. Men nå kan vi få FA-cupen og havne på topp 3-4. Vi må bare spille bedre igjen, og begynne å vinne på bortebane igjen. Denne semifinalen er ekstremt viktig for klubben, i alle ledd, sier Rösler.

Siste møte mellom City og United i FA-cupsemifinalen kom i 1926. Da vant City 3-0, men tapte for Bolton i finalen.  Nettopp Bolton møter Stoke i den andre semfinalen søndag.

• 12 spørsmål til supporterne: Til og med City-fansen tror United vinner

AGGRESJON: Nigel de Jong framheves som en av Citys viktigste spillere av Rösler. Foto: AP/Tom Hevezi
AGGRESJON: Nigel de Jong framheves som en av Citys viktigste spillere av Rösler. Foto: AP/Tom Hevezi Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer