FÅR IKKE DRA: Pep Guardiola vil nemlig ha med Kelechi Iheanacho på lagets sommeroppkjøring. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE DRA: Pep Guardiola vil nemlig ha med Kelechi Iheanacho på lagets sommeroppkjøring. Foto: NTB ScanpixVis mer

City-spiss vil delta i OL. Blir nektet av Pep Guardiola

Kelechi Iheanacho får ikke representere Nigeria i mesterskapet.

City-talentet Kelechi Iheanacho får ikke representere Nigeria i OL. Pep Guardiola vil nemlig ha med 19-åringen på lagets sommeroppkjøring.

Iheanacho ble tatt ut i Nigerias bruttotropp til sommerens OL i Rio de Janeiro, til tross for at Manchester City på forhånd hadde sendt det nigerianske fotballforbundet et brev hvor det sto at spissen ikke ville være tilgjengelig.

Forbundet sendte et høflig svar om at anmodningen var mottatt, men Iheanacho ble altså likevel tatt ut.

19-åringen har selv indikert at han kunne tenke seg å delta i sommerlekene som pågår i perioden mellom 3. og 20. august. En eventuell deltakelse betyr imidlertid at Iheanacho kan gå glipp av Citys to første kamper i Premier League mot Sunderland og Stoke.

Ikke avklart

Klubben mener imidlertid 19-åringen vil ha mer nytte av lagets oppkjøring enn OL-deltakelse med Nigeria, og ifølge nyhetsbyrået AFP har ledelsen gitt indikasjoner om at spissen blir i Manchester.

- Dersom landet ditt ønsker at du skal spille for dem er du nødt til å gjøre det, men det er ikke opp til meg, sa Iheanacho da Pep Guardiola ble presentert som ny City-manager søndag.

- Jeg vet ikke om klubben og Nigeria har bestemt seg eller ikke.

Gleder seg til sesongstart

Mandag morgen begynner oppkjøringen i Manchester City med Guardiola. Det er uansett noe 19-åringen gleder seg til.

- Alle kjenner Pep og vet hva han kan gjøre. Jeg synes han er en fantastisk manager, og jeg tror han vil bidra med mye i denne klubben.

Iheanacho kom til Manchester City fra det nigerianske akademiet Taye Academy i januar 2014. I løpet av fjorårssesongen slo han igjennom på førstelaget og scoret 14 mål på 35 kamper.

Neste sesong blir det enda større konkurranse om plassene. Sergio Agüero trenger ingen presentasjon, og i tillegg har Guardiola hentet landsmann Nolito til den engelske klubben.

- Jeg kan spille som nummer ni, ti, sju og elleve, så jeg kan spille i forskjellige posisjoner, reklamerer Iheanacho.

- Alle ønsker å starte kamper. Jeg må jobbe ekstra hardt, så får jeg sjansen. Det blir en viktig sesong for meg og alle de andre spillerne.

(NTB)