TUNGT:  City-spillerne har slitt på Goodison Park i Premier League. Årets kamp kan avgjøre Premier League-sesongen. Foto: NTB Scanpix
TUNGT: City-spillerne har slitt på Goodison Park i Premier League. Årets kamp kan avgjøre Premier League-sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

City-statistikken som tenner håpet for Liverpool-supporterne

Derfor frykter de himmelblå avslutningen.

(Dagbladet): Etter Chelseas sterke seier mot Liverpool i går, er det Manchester City som har overtaket i tittelstriden. Tar  de himmelblå ni poeng på de tre siste kampene, vinner de Premier League.

Det har vært mange overraskende resultater i England den siste tiden. Men det er ventet at Everton borte blir den tøffeste nøtta for Manchester  City, som også møter Aston Villa og West Ham hjemme på Etihad.

Dårlig statistikk Historien viser at City kan få det tøft i Liverpool.

Manchester City har spilt 16 kamper borte mot Everton siden Premier League ble grunnlagt i 1992. Av de har de vunnet to, spilt uavgjort fire ganger og tapt hele ti kamper.

25.april 2009 var sist gang City tok med alle tre poengene fra Goodison Park. På hele 00-tallet har Everton hatt godt tak på Manchester City, viser statistikken Dagbladet har hentet på Nifs hjemmeside.

Gitt opp Brendan Rodgers var en slagen mann i går. Liverpool-manageren var tydelig irritert over at Jose Mourinho «parkerte bussen».

- Det var sannsynligvis to busser parkert i dag i stedet for én. Det er ikke vanskelig å styre ti spillere innenfor 16 meter, sa Liverpool-manageren.

Med gårsdagens seier ligger Chelsea to poeng bak Liverpool. Likevel er Mourinho klar. Gullet ender ikke opp i London.

- Ligavinneren vil bli Liverpool eller Manchester City, så vi har ikke noe å feire, sier Mourinho til Sky Sports.