Raheem Sterlings innlegg om rasisme

City-stjerna langer ut mot britiske medier: - Det dyrker rasisme

Raheem Sterling ble nok en gang gjenstand for rasisme på Stamford Bridge lørdag kveld. Nå slår han et slag for unge, mørkhudede fotballspillere, men det er ikke alle som er like enige med hva han har å si.

RASISME: Raheem Sterling bruker to nyhetssaker om Phil Foden (til venstre) og Tosin Adarabioyo som eksempel for å påpeke forskjellsbehandlingen som skjer på grunn av hudfarge. Foto: Phil Noble / Reuters / Bildbyrån
RASISME: Raheem Sterling bruker to nyhetssaker om Phil Foden (til venstre) og Tosin Adarabioyo som eksempel for å påpeke forskjellsbehandlingen som skjer på grunn av hudfarge. Foto: Phil Noble / Reuters / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester City-stjerna Raheem Sterling tar nå et oppgjør med rasisme etter hendelsen i kampen mellom City og Chelsea lørdag kveld. Underveis i kampen, som City tapte 2-0, ble kameraene rettet mot en tilskuer som tilsynelatende slengte rasistiske bemerkninger i retning Sterling.

Det er særlig et punkt han mener trigger rasismen han så ofte må oppleve.

- Det dyrker rasisme og aggressiv oppførsel, skriver Sterling i et langt innlegg publisert på Instagram.

Ut mot mediene

Fotballspilleren valgte å snakke ut på sin egen Instagram-profil, som har over fire millioner følgere. Her har han lagt ut et bilde som viser to nyhetssaker av samme tema: To unge fotballspillere som har kjøpt hus, men som blir vinklet på ulike måter. Den ene er om Tosin Adarabioyo og den andre om Phil Foden. Begge spiller sammen med Sterling i Manchester City.

Kantspilleren mener at ulike mediekanaler bidrar til å dyrke rasisme etter måten de velger å framstille unge, mørkhudede fotballspillere på.

I bildeteksten kommenterer Sterling både situasjonen som oppsto under kamp lørdag kveld, og benytter videre muligheten til å slå et slag om rasismen han og andre mørkhudede fotballspillere opplever. Selve situasjonen blir nå etterforsket, og ifølge avisa The Independent er mannen identifisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer