FRUSTRERTE STJERNER: Vincent Kompany og Joe Hart ville ha svar fra dommertrioen etter det de mente var et feilaktig mål fra Glenn Murray i den første omgangen. Foto: AP Photo/Tim Ireland
FRUSTRERTE STJERNER: Vincent Kompany og Joe Hart ville ha svar fra dommertrioen etter det de mente var et feilaktig mål fra Glenn Murray i den første omgangen. Foto: AP Photo/Tim IrelandVis mer

City-stjernene gikk på ei blemme mot Crystal Palace: - Vi tapte på grunn av et offsidemål

Nede på fjerdeplass.

Crystal Palace-Manchester City 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter tap mot både Burnley og Liverpool på de fire siste kampene, måtte Manchester City slå Crystal Palace for å holde på andreplassen.

Det ble langt vanskeligere enn gjestene håpet, og Crystal Palace tok seieren etter blant annet en kontroversiell scoring.

Crystal Palace oppretholdt trykket etter en corner. Midtstopper Scott Dann avsluttet alene mot Joe Hart, keeperen stoppet skuddet med en beinparade, men ballen gikk til Glenn Murray som enkelt satte den i et åpent mål.

Pellegrini fornøyd med spillet Det protesterte City-spillerne høylydt på da de mente det var offside både på Dann da han mottok ballen. De lyseblå omringet dommer Michael Oliver til ingen nytte.

TIL INGEN NYTTE: Joe Hart strakk seg så lang han var, men Jason Puncheons frispark gikk i mål til 2-0 for hjemmelaget. Foto: Reuters / John Sibley
TIL INGEN NYTTE: Joe Hart strakk seg så lang han var, men Jason Puncheons frispark gikk i mål til 2-0 for hjemmelaget. Foto: Reuters / John Sibley Vis mer

- Vi spilte en veldig god kamp. Fra start til slutt skapte vi mange sjanser. Vi tapte på grunn av et mål som var tydelig offside, sier Manuel Pellegrini til Sky Sports etter kampen.

Vondt ble verre for gjestene da Jason Puncheon satte et frispark vakkert i mål et par minutter etter pause.

City ble snytt for straffespark etter drøyt 70 minutter da Murray stoppet et skudd fra Fernandinho med hånda.

- Jeg synes det var ballen som traff hånda mer enn noe annet. Jeg hadde ikke tid til å reagere, og jeg mener det var en riktig avgjørelse av dommeren, sier Murray til TV 2 etter kampen. 

City bak United Dermed gikk det ytterligere minutter før reduseringa kom. Yaya Touré hamret ballen utagbart i mål etter 78 minutter, og det var duket for en frenetisk sluttspurt.

Men hjemmelaget forsvarte seg med nebb og klør, og takket være en god Julian Speroni holdt de unna for City-stjernene.

Dermed er City på fjerdeplass i Premier League etter lenge å ha sett ut som et sikkert topp to-lag. Med sju kamper igjen skiller det ett poeng opp til bynabo Manchester United og to til Arsenal. Ned til Liverpool på femteplass er det sju poeng.

Med deres sjuende seier på de elleve siste kampene er Crystal Palace nå på trygg grunn med tanke på nedrykksplassene.