Manchester City mot Burton Albion

City-stjernene herjet mot mot cup-askeladden - vant 9-0

Manchesterr City viser absolutt ingen nåde i semifinalen av ligacupen mot Burton Albion

  • Manchester City - Burton Albion 9-0 (4-0)

Manchester City har funnet storformen etter den knepne seieren over Liverpool i ligaen i begynnelsen av året.

I helga slo de Rotherham hele 7-0 på hjemmebane i FA-cupen og i kveld tok Pep Guardiolas mannskap i mot lille Burton Albion i semifinalen av ligacupen.

Albion ledes av Nigel Clough, sønnen til den legendarisk fotballtreneren Brian Clough, som blant annet vant serievinnercupen med Nottingham Forest i 1979 og 1980. Klubben holder til daglig til nede i League One, hvor de er på niendeplass.

Den lille cupaskeladden hadde prestert fantastisk på vei til semifinalen, men i den første av to oppgjør fikk eventyret en skikkelig bråstopp.

Manchester City viste ingen nåde og maltrakterte motstanden fullstendig. Mot slutten oppgjøret jaget de to voldsomt for et tosifret resultat.

- Dommeren burde stoppet denne kampen, skriver tidligere storspiller Gary Lineker på Twitter.

I Viasats studio sa Lars Tjærnås at City spiller på et meget høyt nivå om dagen.

- Det sier litt om Manchester City at vi sitter og betrakter det som normalt at de vinner 9-0. De vinner 7-0 i FA-cupen og 9-0 i dag. Det sier alt om mentaliteten i den spillergruppa, sier Tjærnås.

Scoret tidlig

Bare fem minutter var spilte da Kevin de Bruyne headet inn kampens første etter et briljant innlegg fra David Silva.

Etter halvtimen spilt satte Gabriel Jesus inn sitt første for kvelden på enkelt vis etter en retur fra Burton-keeper Bradley Collins. Det tok bare fire minutter til før brassen hadde satt inn sitt andre for kvelden via stolpen.

Kveldens fineste mål sto Citys venstreback for kvelden Oleksandr Zintsjenko for. Leroy Sané la igjen ballen til ukraineren som på vakkert vis bøyde ballen uttagbart i bue over Collins og inn i det lengste krysset fra langt og skrått hold.

Til tross for 4-0 til pause var det aldri snakk om at Manchester City skulle fjerne foten fra gasspedalen.

Herjet videre

Gabriel Jesus satte inn to scoringer til før halve omgangen var spilt og mellom de to hadde også unggutten Phil Foden på 18 år kommet inn og satt ballen mellom stengene bak hos Burton Albion.

8-0 kom ved høyreback Kyle Walker som stormet fram og ekspederte et innlegg fra Riyad Mahrez i mål.

Fem minutter før full tid satte Mahrez selv inn kampens niende scoring.

City jaget og Burton forsvarte seg voldsomt i sluttminuttene for å forhindre det tiende baklengsmålet. Det holdt akkurat for gjestene, som fortsatt må gjennom et returoppgjør mot de lyseblå.

Den blir nok bare en formalitet for Manchester City. I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom Tottenham og Chelsea, hvor Harry Kane sørget for at Spurs har ledelsen etter den første kampen.

Citys største seier i klubbhistorien kom helt tilbake i 1890 da de slo Liverpool Stanley hele 12-0 i FA-cupen.