City suspenderer Touré etter positiv dopingprøve

Klubben bekrefter.

POSITIV DOPINGPRØVE: Manchester City-midtstopper Kolo Touré har avlagt en positiv dopingprøve, og er utestengt av klubben på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
POSITIV DOPINGPRØVE: Manchester City-midtstopper Kolo Touré har avlagt en positiv dopingprøve, og er utestengt av klubben på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Manchester City opplyser torsdag kveld om at midtstopper Kolo Touré (29) har avlagt en positiv dopingprøve, og at han derfor er suspendert fra klubben på ubestemt tid.

Det engelske fotballforbundet (FA) har informert ivorianeren om at han har avlagt en positiv A-prøve på et forbudt stoff, som sorterer under spesifiserte stimulerende midler på forbudslista til Wada (se faktaboks).

Det er ikke opplyst om hva slags stoff det er snakk om, hvor og når prøven ble tatt, eller når resultatet av B-prøven foreligger.

Opptil to år En ikke navngitt kilde opplyser til Sky Sports News at den positive prøven ble avlagt etter Manchester-derbyet 12. februar, og at stoffet stammer fra et kosttilskudd Touré har fått i seg.

Wada definerer et 'spesifisert stimulerende stoff' som et stoff som enkelte ganger kan forklares som ikke-doping på en troverdig måte.

Straffereaksjonene kan variere fra en advarsel til to års utestengelse.

City avventer nå videre saksbehandling, og kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Etter sju sesonger i Arsenal, kom Touré til City sommeren 2009, og ble straks utnevnt til klubbkaptein - et verv han seinere mistet til Carlos Tevez.

Han har likevel forblitt manager Robertos Mancini førstevalg i midtforsvaret sammen med Vincent Kompany.