Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City-talentet forsvant plutselig som 24-åring. Nå skal han prøve noe helt nytt

Aldri mer fotball.

TIL RESTAURANTBRANSJEN: Michael Johnson ble regnet som et av Premier Leagues største talenter da han spilte i Manchester City. Han la opp 24 år gammel. Nå skal han inn i restaurantbransjen. Foto: NTB Scanpix/Privat
TIL RESTAURANTBRANSJEN: Michael Johnson ble regnet som et av Premier Leagues største talenter da han spilte i Manchester City. Han la opp 24 år gammel. Nå skal han inn i restaurantbransjen. Foto: NTB Scanpix/Privat Vis mer

(Dagbladet): Engelske Michael Johnson (26) ble regnet som et av Premier Leagues største talenter i tenårene.

Men Manchester City-spilleren fikk en brå og brutal slutt på fotballkarrieren. I en alder av bare 24 år måtte han legge opp.

I et intervju med Manchester Evening News forteller Johnson at han nå ser for seg en helt ny framtid: I restaurantbrasjen.

- Jeg har bare investert og skal ikke være en del av driften, sier Johnson til avisa.

La på seg 21. oktober 2006 fikk Johnson debuten i Premier League for et Manchester City-lag uten de store økonomiske musklene dagens lag innehar.

- Han var 18-19 år om dominterte på et relativt dårlig City-lag. For oss City-fans var han et kjempetalent og en vi håpet skulle bli den neste store. Dessverre sa det stopp, sier Ole Fuglestad, talsmann i Manchester Citys norske supporterklubb.

Johnson fikk 37 kamper på A-laget, men slet etter hvert både på og utenfor banen. Før 2011/12-sesongen gikk han til Leicester på ett års lån.

Allerede etter et halvt år returnerte Johnson til City og skadeplager ble oppgitt som årsak. Ett år senere - i januar 2013 - annonserte Manchester City at Johnson var frigitt av klubben. Da hadde han ikke spilt på førstelaget siden 2009. Omtrent samtidig som City sa opp kontrakten begynte bilder av en overvektig Johnson å spre seg i britisk presse.

«Bildet viser at Johnson ser mye større ut enn da han spilte i Premier League», skrev Daily Mail i 2013.

Slik forklarer City-supporteren nedturen:

- Nedturen skyldes nok en rekke uheldige omstendigheter. Skader og andre ting og han slet jo litt utenfor banen. Før Abu Dhabi United Group kom inn i klubben var City avhengige av talenter som Johnson. Alt handlet om å utvikle egne spillere og Johnson var en av de fremste, sier Fuglestad til Dagbladet.

I 2007: City-spiller Michael Johnson i duell med Charltons Alexandre Song i april 2007. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
I 2007: City-spiller Michael Johnson i duell med Charltons Alexandre Song i april 2007. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Supportertalsmannen legger til:

- Johnson var et talent utenom det vanlige og spesielt spilleforståelsen var suveren. Han var en playmaker som mange hadde stor tro på.

Nedturen Men det var ikke bare skader som ødela for unge Johnson.

I mars 2010 ble han arrestert mistenkt for nedskalling av en Manchester United-fan.

Og det stoppet ikke der.

I februar 2012 ble han arrestert for fyllekjøring. I juni samme år ble han tatt igjen for det samme etter at han krasjet sin Mercedes CLS 350 i Manchester sentrum.

I 2008: Michael Johnson mot Aston Villas Nigel Reo-Coker i august 2008. Foto: AP Photo/Simon Dawson
I 2008: Michael Johnson mot Aston Villas Nigel Reo-Coker i august 2008. Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer

Det førte til at han mistet førerkortet i tre år og fikk rundt 50 000 kroner i bot.

Kvalitet Nå ser han fram til å være en del av den nye restauranten i Didsbury utenfor Manchester, der Michelin-kokken Chris Horridge også skal bidra.

- Vi vil lage kvalitetsmat i et rolig miljø, sier Johnson.

26-åringen utelukker å returnere til en rolle i fotballen.

- Livet må videre. Du må jo gjøre noe og plutselig dukket denne muligheten opp. Det er en fin sjanse og noe jeg ikke ville gå glipp av. Fotballen er noe jeg er ferdig med og nå vil jeg prøve noe annet, sier Johnson.

Talentet spilte sin siste fotballkamp for Leicester mot Leeds 6. november 2011. I et av sine foreløpig siste intervjuer med lokalavisa Manchester Evening News ba Johnson om «å få være i fred og leve sitt eget liv».

I 2009: Michael Johnson spiller ligacupkamp mot Scunthorpe United i oktober 2009. Hans siste kamp i Manchester City. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
I 2009: Michael Johnson spiller ligacupkamp mot Scunthorpe United i oktober 2009. Hans siste kamp i Manchester City. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Johnson har også tilbrakt en tid på Priory Clinic - en klinikk som spesialiserer seg på alkoholisme, psykiske lidelser og spillegalskap. Han fikk også representere England på U16, U19 og U21-nivå.

Da han ble løst fra City-kontrakten sa Johnson kort:

- Jeg er mer skuffet enn noen annen, men sånn kan det gå.

JUBEL: Michael Johnson feirer scoring mot Aston Villa i september 2007. Foto: AP Photo/Jon Super
JUBEL: Michael Johnson feirer scoring mot Aston Villa i september 2007. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling