City tåler ikke flere feiltrinn

Har ikke vunnet i Champions League.

 TO POENG:  To poeng er det Manuel Pellegrini og Manchester City har kapret så langt i gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Andrew Yates
TO POENG: To poeng er det Manuel Pellegrini og Manchester City har kapret så langt i gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

Manchester City har til gode å vinne i Champions League når gruppespillet er halvspilt. Onsdag er kun seier godt hjemme mot CSKA Moskva.

De lyseblå flyr høyt etter 1-0-seieren i byderbyet mot Manchester United søndag, men blir det ikke seier i onsdagens mesterligaoppgjør kommer mannskapet til Manuel Pellegrini kraftig ned på jorda.

Lite tyder på at så skal skje.

City skal i utgangspunktet være hakket for gode for russerne, til tross for at kampen i Moskva for to uker siden endte 2-2. Da snudde CSKA 0-2 til 2-2 etter en sterk sluttspurt.

Historien taler imidlertid for de lyseblå fra Manchester. Også for ett år siden møttes lagene i mesterligaens gruppespill i Manchester, med 5-2-seier til City som utfall. Og på toppen av det hele har CSKA aldri vunnet på engelsk jord.

Må vinne City kan også støtte seg på en meget formsterk Sergio Agüero. Argentineren scorer på bestilling om dagen og ble matchvinner i søndagens byderby. Agüero står bokført med ni mål på sine fem siste kamper mot russiske lag.

Manchester City har to poeng og tredjeplass i mesterligagruppe E foran onsdagens kamper. Bayern München topper med ni poeng, mens Roma følger deretter med sine fire. Tabelljumbo CSKA har foreløpig bare ett eneste poeng, men vil melde seg på i kampen om avansement med seier i Manchester.

- Forhåpentligvis kan vi nå begynne å vinne, for vi står foreløpig uten seier i denne konkurransen. Vi har fortsatt sjansen til å gå videre, og det er det viktigste for klubben, sier Citys venstreback Gaël Clichy.

Både russerne og City vil i tillegg nyte godt av en eventuell Bayern München-seier mot Roma. Det tyske mesterlaget ydmyket det italienske hovedstadslaget hele 7-1 for to uker siden og er storfavoritt til å ta tre nye poeng hjemme onsdag.

Skadetrøbbel Manchester City må klare seg uten sine skadde midtbanespillere David Silva og Frank Lampard mot CSKA, og Aleksandar Kolarov blir ute en måneds tid på grunn av leggskaden han pådro seg under oppvarmingen mot Manchester United søndag.

CSKA har også sine skadeproblemer, men trener Leonid Slutskij har i det minste Alan Dzagojev og svenske Pontus Wernbloom tilbake etter suspensjon.

Mer usikkert er det med den ivorianske stjernespissen Seydou Doumbia.

- Ankelen hans tillater ham fortsatt ikke å spille på sitt beste. Den siste uka har han ikke trent med førstelaget en gang, sier trener Slutskij.

Det russiske mesterlaget ligger nå sju poeng bak Zenit St. Petersburg i den hjemlige serien etter å ha tapt 0-1 for mannskapet til André Villas-Boas sist helg. Matchvinner i den kampen ble for øvrig tidligere Manchester City-spiller Javi García. (©NTB)