Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City til finale etter kontroversiell scoring

Everton røk.

TIL WEMBLEY: Da Manchester City trengte det som mest, sto Kevin De Bruyne fram og snudde kampen mot Everton. I finalen venter Liverpool. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
TIL WEMBLEY: Da Manchester City trengte det som mest, sto Kevin De Bruyne fram og snudde kampen mot Everton. I finalen venter Liverpool. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Da Manchester City trengte det som mest, sto Kevin De Bruyne fram og snudde kampen mot Everton. I finalen venter Liverpool.

Etter 66 minutter, på stillingen 1-1 og 3-2 sammenlagt til Everton, satte Manuel Pellegrini inn belgieren. Ti minutter senere hadde De Bruyne først sendt hjemmelaget i ledelsen, før han serverte Sergio Agüero med et flott innlegg som ga 4-3 sammenlagt.

To flotte prestasjoner til tross, spørsmålet alle stilte seg etter kampen var om målene skulle vært godkjent.

På De Bruynes scoring viste TV-reprisene at ballen etter all sannsynlighet var over dødlinjen før Raheem Sterling la inn til belgieren. Agüeros mål kunne minne om offside.

Uansett er Manchester City i finalen i ligacupen hvor de møter Liverpool som slo Stoke på straffer tirsdag.

Kvelden ble for øvrig avsluttet på trist vis for De Bruyne. Rett før slutt ble City-helten båret av banen med det som så ut til å kunne være en alvorlig skade.

Everton i føringen Hjemmelaget måtte kjempe hardt for seieren i regnværet i Manchester. Etter 2-1-tapet på Goodison Park var det Manchester City som måtte score mål på hjemmebane for å ta seg til finalen, men det var Everton som slo først.

Gjestene gikk nådeløst til verks mot laget som ligger ti plasser over dem på serietabellen, og etter et drøyt kvarter var sammenlagtledelsen økt til 3-1. Verken Nicolás Otamendi eller Fabian Delph stoppet Ross Barkley, som fra 20 meter banket ballen i nota.

Enormt City-press City måtte fram og fikk kvitterte raskt da langskuddet til Fernandinho gikk via Leighton Baines, over Tim Howard og inn i nettmaskene.

Rett før pause kunne de lyseblå gått i ledelsen, men skuddet til Sergio Agüero gikk i stolpen. Snaut ti minutter ut i annen omgang gjorde headingen til David Silva det samme, og hjemmefansen lurte nok på hva som måtte til.

Svaret var Kevin De Bruyne som først satte ballen i mål fra kloss hold og deretter fant pannebrasken til Agüero som headet City i ledelsen.

Ligacupfinalen spilles 28. februar. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media