Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City til ligacupfinalen med tidenes største semifinaleseier

Og nå har Negredo flere mål enn Suarez.

I STORSLAG: Alvaro Negredo scorer på bestilling for tida. Foto: REUTERS/Stefan Wermut/NTB Scanpix
I STORSLAG: Alvaro Negredo scorer på bestilling for tida. Foto: REUTERS/Stefan Wermut/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City valset over West Ham også i returkampen og tok seg til ligacupfinale med 9-0-seier sammenlagt.

Det er tidenes største sammenlagtseier i en ligacup-semifinale.

Kampen om Wembley-billetten var i realiteten avgjort allerede etter 6-0-seieren i første semifinalekamp, og bare 14 390 tilskuere møtte opp til returkampen.

Negredo i slag City fortsatte å herje med London-klubben også i bortekampen. Allerede etter et par minutter nikket Alvaro Negredo inn kveldens første mål på innlegg fra unggutten Marcos Lopes.

Midtveis i første omgang sto Lopes for nytt forarbeide da Sergio Agüero doblet ledelsen. Negredo la på til 3-0 et snaut kvarter ut i annen omgang, da han brukte musklene og holdt to motspillere fra livet før han løftet ballen over keeper Jussi Jaaskelainen.

Negredo står nå med 23 mål i offisielle kamper denne sesongen. Det er ett mer enn Luis Suarez og Sergio Agüero (22), og flest av alle Premier League-spillere.

Byderby i finalen? City hadde flere sjanser til å sikre tosifret seier sammenlagt, men flere mål ble det ikke.

- Det var en svært profesjonell prestasjon. Det var lett å tenke at kampen var avgjort etter 6-0 i første kamp, men det er viktig for oss å ta oss til finale med seier i samtlige kamper, sa Manuel Pellegrini.

Onsdag finner Manuel Pellegrinis menn ut om finalen på Wembley 2. mars blir et byderby mot erkerival United eller et oppgjør mot Sunderland.

- Wembley er alltid viktig. For meg er det likegyldig hvem vi møter, sa Pellegrini, som gjorde åtte endringer i laget som slo Cardiff i eliteserien lørdag.

United har et 1-2-tap å hevne i semifinalereturkampen på Old Trafford. I potten ligger klubbens trolig beste sjanse til en tittel denne sesongen, men Manchester City har gjort det veldig klart at det vil bli mer enn vanskelig å nekte klubben ligacuppokalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart