I STORSLAG: Alvaro Negredo scorer på bestilling for tida. Foto: REUTERS/Stefan Wermut/NTB Scanpix
I STORSLAG: Alvaro Negredo scorer på bestilling for tida. Foto: REUTERS/Stefan Wermut/NTB ScanpixVis mer

City til ligacupfinalen med tidenes største semifinaleseier

Og nå har Negredo flere mål enn Suarez.

Manchester City valset over West Ham også i returkampen og tok seg til ligacupfinale med 9-0-seier sammenlagt.

Det er tidenes største sammenlagtseier i en ligacup-semifinale.

Kampen om Wembley-billetten var i realiteten avgjort allerede etter 6-0-seieren i første semifinalekamp, og bare 14 390 tilskuere møtte opp til returkampen.

Negredo i slag City fortsatte å herje med London-klubben også i bortekampen. Allerede etter et par minutter nikket Alvaro Negredo inn kveldens første mål på innlegg fra unggutten Marcos Lopes.

Midtveis i første omgang sto Lopes for nytt forarbeide da Sergio Agüero doblet ledelsen. Negredo la på til 3-0 et snaut kvarter ut i annen omgang, da han brukte musklene og holdt to motspillere fra livet før han løftet ballen over keeper Jussi Jaaskelainen.

Negredo står nå med 23 mål i offisielle kamper denne sesongen. Det er ett mer enn Luis Suarez og Sergio Agüero (22), og flest av alle Premier League-spillere.

Byderby i finalen? City hadde flere sjanser til å sikre tosifret seier sammenlagt, men flere mål ble det ikke.

- Det var en svært profesjonell prestasjon. Det var lett å tenke at kampen var avgjort etter 6-0 i første kamp, men det er viktig for oss å ta oss til finale med seier i samtlige kamper, sa Manuel Pellegrini.

Onsdag finner Manuel Pellegrinis menn ut om finalen på Wembley 2. mars blir et byderby mot erkerival United eller et oppgjør mot Sunderland.

- Wembley er alltid viktig. For meg er det likegyldig hvem vi møter, sa Pellegrini, som gjorde åtte endringer i laget som slo Cardiff i eliteserien lørdag.

United har et 1-2-tap å hevne i semifinalereturkampen på Old Trafford. I potten ligger klubbens trolig beste sjanse til en tittel denne sesongen, men Manchester City har gjort det veldig klart at det vil bli mer enn vanskelig å nekte klubben ligacuppokalen.

(NTB)