DÅRLIG TREKNING: Manchester United trakk Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League. Slik laget ser ut nå bir det veldig, veldig vanskelig. Foto: Martin Rickett/PA via AP
DÅRLIG TREKNING: Manchester United trakk Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League. Slik laget ser ut nå bir det veldig, veldig vanskelig. Foto: Martin Rickett/PA via APVis mer

Trekning Champions League og Europa League

City trakk Schalke 04 – United trakk Paris Saint-Germain. Trekningen pekte nese til José Mourinho

Fire store favoritter kan se seg selv i kvartfinalene i Champions League. José Mourinhos kritikere kan se The Special One ut av døra på Old Trafford.

TITTELFORSVARER REAL MADRID, revansjesugne Barcelona, håpefulle Paris Saint-Germain og enda mer håpefulle og en av de største favorittene, Manchester City, er lagene det er lett å se i bollene når kvartfinalene i Champions League skal trekkes i mars.

Det er dårlige nyheter for José Mourinho.

MANCHESTER UNITED HÅPET på Porto, kanskje Bayern München, men endte opp med Paris Saint-Germain. Det blir ikke bare vrient.

Det blir ekstremt vrient.

JOSE MOURINHOS FRAMTID på Old Trafford har vært et tema gjennom hele høsten. Spekulasjonene vil garantert ikke avta gjennom vinteren. Premier League er jo kjørt, topp fire synes også vanskelig, og uten en kvartfinale i Champions League kan Manchester Uniteds sesong være over i midten av mars.

Det er som om trekningen av åttedelsfinalene i Champions League har satt en holdbarhetsdato på José Mourinho.

Den er 6. mars 2019.

MANCHESTER CITY HADDE det beste utgangspunktet, kunne bare trekke Roma, Schalke 04 eller Ajax, og havnet med en gang – som om trekningen pekte nese til naboen på den røde sida av byen – sammen med laget som sliter voldsomt med fem minusmål og 13. plass etter 15 spilte kamper i Bundesliga, Schalke 04.

Bedre trekning kunne ikke Pep Guardiola få.

Alle ønsket seg Schalke 04.

LIVERPOOL BLE NUMMER to i dødens gruppe, trakk Bayern München og er sikkert godt fornøyd med det. Ja, de må klare seg uten stopperkjempen Virgil van Dijk i den første kampen på Anfield. Skjønt, Bayern har knapt forsvar i det hele tatt. De leder ikke engang Bundesliga. Og med en Liverpool-offensiv som vrimler, bytter posisjoner og gjerne angriper i stim når de får satt sine motstandere under press og gjenvinningspress, vil Jürgen Klopp se store muligheter mot Bayern M.

Slik blir Liverpool den femte store favoritten til å være blant de åtte siste i Champions League.

NÅR DET ER sagt, kampene spilles to måneder fram i tid. Mye kan skje selv om overgangsvinduet i januar sjelden byr på store nyheter. Veldig mye. Til og med så mye at Tottenham kan klare å ta seg av sesongens lag i tysk fotball, Borussia Dortmund.

AKKURAT NÅ SYNES den hekken å være i høyeste laget. Borussia Dortmund leder Bundesliga med ni poeng, vant gruppe A foran Atlético Madrid og holdt nullen i fem av seks kamper. Og i motsetning til Tottenham får de en måned pause fra jul og til 18. januar.

Det Premier League-spillerne bare kan drømme om kommer som en årlig julegave i Bundesliga.

I Premier League er det bare en overflatesak, den er aldri på agendaen.

I Premier League er det kampene som er julegaven.

ÅTTEDELSFINALENE SLIK DE i tur og orden ble trukket, med kampdatoer og mine favoritter i uthevet:

Schalke 04 – Manchester City, 20. februar / 12. mars

Atletico-Madrid–Juventus, 20. februar / 12. mars

Manchester United–Paris Saint-Germain, 12. februar / 6. mars

Tottenham–Borussia Dortmund, 13. februar / 5. mars

Lyon–Barcelona, 19. februar / 13. mars

Roma–Porto, 12. februar / 6. mars

Ajax–Real Madrid, 13. februar / 5. mars

Liverpool–Bayern München, 19. februar / 13. mars