Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- City trenger Rooney selv uten skadefryden

Sjekk hvilke klubber United-spissen kan ende i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Alex Fergusons pressekonferanse om Wayne Rooneys framtid slo ned som en bombe i fotballverdenen i ettermiddag.

Da alle forventet et klassisk «dette ordner seg»-type foredrag fra Ferguson, bekreftet i stedet skotten det Manchester United-fansen i det lengste hadde håpet var ondsinnet tabloid-sludder: Wayne Rooney vil forlate Old Trafford.

Med bare 18 måneder igjen av kontrakten er Rooney nå en vare med fallende pris.

Oddsen for at spissen forsvinner ved første overgangsmulighet i januar styrtet etter Fergusons pressekonferanse - og nå går selvfølgelig spekulasjonene om hvor 24-åringen kan havne på høygir.

De som mener noe om sånt ser ut til å ha pekt ut seks mulige kandidater, som både har råd, lyst og overtalelsesevne til å friste en spiller av Rooneys kaliber:

Manchester City
Det kan virke utenkelig for mange, men oddsen for at erkerival Manchester City vil prøve å lokke Wayne Rooney til Eastlands med sine millioner har sunket i takt med de siste dagenes avsløringer.

- Selv uten å regne med den ondskapsfulle gleden det vil gi dem å hente et så stort symbol fra Old Trafford, har City et reelt behov for en førsteklasses spiss som kan ta litt av presset fra Carlos Tevez, skriver Guardian i sin oversikt.

Klubben har selvfølgelig råd, ifølge Daily Mirror er klubben villig til å legge en milliard kroner på bordet, halvparten til overgangssum og halvparten til lønn.

Det trekkes også fram at Wayne Rooneys kone Colleen har en kronisk syk søster som knytter familien til England og Manchester.

Men vil Manchester United være villige til å la ham gå til de lyseblå?

- Lojalitet ser ikke ut til å bety noenting om dagen, skriver ESPN, og trekker fram Carlos Tevez til City og Michael Owens tilværelse nettopp i United som eksempler.

Real Madrid
Klubben fra den spanske hovedstaden dukket opp umiddelbart da ryktene om Rooney-gate begynte å gå denne helga.

Real Madrid er stedet Cristiano Ronaldo valgte da han ville forlate Old Trafford, klubben har penger, og har hatt suksess med å hente engelskmenn tidligere.

UTENKELIG? Carlos Tevez ble en hatet mann på Old Trafford da han valgte å bytte farger til lyseblått. Nå faller oddsen for at Wayne Rooney skal gjøre det utenkelige - det samme.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
UTENKELIG? Carlos Tevez ble en hatet mann på Old Trafford da han valgte å bytte farger til lyseblått. Nå faller oddsen for at Wayne Rooney skal gjøre det utenkelige - det samme.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Trener José Mourinho usannsynliggjorde muligheten tidligere denne uka, da han uttalte at den store mannen (Ferguson) nok kom til å overtale Rooney til å bli.

Sportsdirektør Jorge Valdano hadde dette å si om Wayne Rooney i går:

- Madrid har to strålende angripere i Higuain og Cristiano, som viste allerede forrige sesong at de kan score 60 mål mellom seg. I tillegg har de støtte av Di Maria og Özil. Hvem skal vike plass for en ny spiss?

At Valdano ikke nevnte Karim Benzema i den oversikten ses likevel av mange som et tegn på at det finnes en åpning her.

Alex Ferguson har snust på den franske spissen tidligere, og en eventuell byttehandel kan kanskje sukre den bitre pillen på Old Trafford.

Chelsea
Også London-klubben kan i teorien skaffe penger nok til å hente Wayne Rooney, og nok en gang snakker vi om et alternativ som lar spissen bli i England.

- Didier Drogba er 32, Nicolas Anelka er 31, Salomon Kalou er en ålreit back-up, mens Daniel Sturridge har tilgode å overbevise. Muligheten til å signere en spiller av Rooneys kaliber fra en av hovedrivalene kan være for god til å overse, skriver Guardian.

Spørsmålet er om Chelsea kan matche lønnskravene til Rooney, og det er en stund siden Roman Abramovitsj har vært villig til å åpne lommeboka på vid gap.

Barcelona
Wayne Rooney skrøt voldsomt av Barcelona etter Champions League-finaletapet for to sesonger siden, og som Guardian påpeker: De fleste er interesserte i å spille for de spanske mesterne.

Spørsmålet er om katalanerne har penger nok. Barcelona gikk med store tap i fjor, og er i dyp gjeld.

Flere trekker imidlertid fram at Barcelona er Nikes klubb, Rooney er Nikes spiller, og klubbpresident Sandro Rosell er nært tilknyttet sportsleverandøren.

Inter/AC Milan
Italia er selvfølgelig også et alternativ for en spiller som på sitt beste er blant verdens ypperste, og i Milano er det to klubber som helt sikkert kunne tenke seg Wayne Rooney i stallen.

Inter har en fersk manager i Rafa Benitez, som trolig er ute etter å forsterke stallen han har arvet, og president Massimo Moratti har penger dersom det må til.

Milan på sin side har et angrepsarsenal nesten uten sammenlikning, etter at Robinho og Zlatan Ibrahimovic ble hentet inn for å støtte Ronaldinho, Alexandre Pato og Filippo Inzaghi før denne sesongen.

SLAGEN: Alex Ferguson sier han er sjokkert over Rooneys ønske om å forlate klubben. Men nå har han spilt ballen over på spissens banehalvdel, hjelper det å holde døra åpen?Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SLAGEN: Alex Ferguson sier han er sjokkert over Rooneys ønske om å forlate klubben. Men nå har han spilt ballen over på spissens banehalvdel, hjelper det å holde døra åpen?Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Men også Milan er i stor gjeld - er pengene der?

- Det er vanskelig å se for seg, dersom ikke Silvio Berlusconi kan trylle fram midlene. Men med den italienske statsministeren kan du aldri si aldri, skriver Guardian.

Manchester United
Selvfølgelig er det heller ikke utelukket at Wayne Rooney velger å likevel skrive under for klubben han for ikke mange måneder siden lovet evig troskap til.

Det Alex Ferguson gjorde på dagens pressekonferanse, i tillegg til å fortelle om Rooneys exit-ønsker, var selvfølgelig å legge hele denne saken i Rooney og hans omkrets' hender.

- Døra er selvfølgelig fortsatt åpen. David (Gill) er klar for å tilby de beste betingelsene noen spiller i dette landet kan tenke seg. Vi er klar over kvaliteten på spilleren, det er derfor vi startet forhandlingene allerede i sommer, sier Ferguson til klubbens hjemmesider.

- Han sa han ønsket å bli her livet ut. Vi ønsket å respektere hans ønske om å bli her, i klubben han elsket. Han sa det beste som har skjedd ham var da han skrev under for Manchester United. Så Gill var forberedt, sammen med eierne, på å tilby Wayne den beste kontrakten i landet, sier skotten.

Angående overgangsvinduet i januar: Det må også nevnes at Wayne Rooney er uaktuell for Champions League-spill i en annen klubb denne sesongen.

LOKKER SPANIA? Wayne Rooney hyllet Barcelona etter Champions League-finalen i 2009, og har hyllet Leo Messi flere ganger. Men er det Real Madrid som lokker spissen nå?Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
LOKKER SPANIA? Wayne Rooney hyllet Barcelona etter Champions League-finalen i 2009, og har hyllet Leo Messi flere ganger. Men er det Real Madrid som lokker spissen nå?Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!