SPILTE PÅ LØRDAG: Samir Nasri leverte til godkjent da han ble satt inn i Arsenals startoppstilling mot Liverpool på lørdag. Arsenal trenger ham i den viktige Champions League-kvalifiseringen til onsdag også, men det kan bety kroken på døra for en overgang til Manchester City. Foto:  AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
SPILTE PÅ LØRDAG: Samir Nasri leverte til godkjent da han ble satt inn i Arsenals startoppstilling mot Liverpool på lørdag. Arsenal trenger ham i den viktige Champions League-kvalifiseringen til onsdag også, men det kan bety kroken på døra for en overgang til Manchester City. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZAVis mer

City truer med å trekke seg fra Nasri-handel

Dersom han spiller for Arsenal på onsdag.

(Dagbladet): Arsene Wenger klamrer seg fortsatt til håpet om at Samir Nasri blir værende i Arsenal, og brukte franskmannen fra start i lørdagens 0-2-tap mot Liverpool.

Det store spørsmålet er likevel om han våger det samme i onsdagens Champions League-kvalifisering mot Udinese. Arsenal har bare 1-0 å gå på fra hjemmekampen, og trenger så definitivt Nasri i en ellers spinkel tropp.

Om 24-åringen kommer på banen gjør han seg selv utilgjengelig for andre klubber i Champions League-sammenheng resten av sesongen - og den tanken skremmer sjefsbeiler Manchester City.

City-manager Roberto Mancini ga Arsenal et ganske tydelig ultimatum etter gårsdagens overbevisende borteseier mot Bolton.

- Det vil være et stort problem (om Nasri spiller mot Udinese). Jeg vet ikke (om vi fortsatt vil signere ham), men jeg er sikker på at vi kan fullføre overgangen de neste 24 timene. Det vil være viktig for Nasri å kunne spille i alle Champions League-kampene, sier han ifølge BBC.

Kan gå glipp av 200 millioner
Arsenal reiser til Italia tirsdag, og om Nasri er på flyet kan det spøke for hele handelen. Så gjenstår det å se om Arsenal-styret gir Wenger grønt lys for å bruke ham mot Udinese - selv hevder franskmannen at han ikke er blitt pålagt noen restriksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vet ikke om jeg tar ham med til onsdag, sa Wenger på lørdag.

Konfrontert med påstander i fransk media, om at overgangen er i ferd med å bryte sammen, svarte Wenger «vet ikke».

Verdien på Nasri, som vil kunne forlate Arsenal gratis i juni neste år, vil falle dramatisk om han ikke kan spille Champions League-fotball i sin nye klubb. I motsatt fall vil klubben kunne håve inn over 200 millioner kroner på å selge ham til City.

Wenger gir ikke opp
- I 40 dager har jeg håpet at han ville komme til oss i løpet av to eller tre dager. Jeg vet ikke hvorfor det ikke har skjedd, sier Mancini, som tidligere har kritisert City-ledelsen for somling.

Wenger uttalte i sommer at «en klubb som selger Fabregas og Nasri ikke kan kalles en klubb med ambisjoner», og han vet han risikerer å møte seg selv i døra med det aller første.

Men han har ikke gitt opp å beholde Nasri på Emirates.

- Han elsker klubben og ønsker å være her. Dersom vi velger å selge ham, må vi leve med det, sa han i helga.

UTÅLMODIG: City-manager Robert Mancini mener de lyseblå trenger Nasri og enda en spiller eller to før stallen er komplett. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
UTÅLMODIG: City-manager Robert Mancini mener de lyseblå trenger Nasri og enda en spiller eller to før stallen er komplett. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer