Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City med overlegen borteseier

City valset over sjanseløse West Ham

Seriemesteren fortsetter å overbevise. Søndag fant de et nytt offer for sin blendende angrepsfotball.

JUBEL: Raheem Sterling, som noterte seg for tre målgivende pasninger, og resten av City-laget fikk mye å juble for mot West Ham. Foto: Action Images
/ John Sibley
JUBEL: Raheem Sterling, som noterte seg for tre målgivende pasninger, og resten av City-laget fikk mye å juble for mot West Ham. Foto: Action Images / John Sibley Vis mer
  • West Ham - Manchester City 1-4 (0-2)

(Dagbladet): Manchester City har allerede innkassert ligatittelen, men har på ingen måte løftet foten fra gasspedalen.

Før søndagens kamp ble City-spillerne ønsket velkommen som æresgjester på London Stadium, men returnerte gjestfriheten med til tider blendende fotball. Forrige helg fikk West Ham gjennomgå i Arsène Wengers siste London-derby, og de fikk det ikke noe lettere mot de lyseblå i ettermiddag.

City kjørte over West Ham fra start til slutt, og mål fra Leroy Sané, Gabriel Jesus, Fernandinho og et selvmål sørget for utklassingssifre.

To selvmål?

Gjestene fra Manchester gikk aktivt til verks, og etter 13 minutter kom kampens første scoring.

Patrice Evra, som fikk sin hjemmedebut søndag, forsøkte å blokkere Leroy Sanés avslutning med hodet, men endte i stedet opp med å sette sin egen keeper ut av spill. Det er mulig at tyskeren blir kreditert målet, men Evra var sterkt delaktig i at City tok en tidlig ledelse.

Et kvarter seinere doblet de den. City spilte seg rundt West Hams forsvar, og Kevin De Bruyne fikk slått inn foran mål. Innlegget traff Declan Rice, som i fellesskap med Pablo Zabaleta rotet ballen inn i eget nett.

Frisparkperle

Sju minutter før pause trodde hjemmepublikumet at Marko Arnautovic hadde redusert Citys ledelse.

Ederson brukte for lang tid med ballen på et tilbakespill, og en aggressiv Arnautovic fikk snappet ballen fra keeperen og trillet den i mål. Østerrikeren var imidlertid for aggressiv og dyttet Ederson over ende i prosessen. Derfor valgte dommeren å annullere scoringen.

To minutter seinere kom likevel reduseringen. Hjemmelaget skulle muligens hatt straffe, men dommeren ga dem frispark like utenfor 16-meteren i stedet. Fra hjørnet av feltet fyrte Aaron Cresswell av, og banen skrudde perfekt inn i det nærmeste hjørnet.

Overkjøring

Det lille håpet som måtte ha blitt tent hos West Ham-spillerne etter scoringen, ble raskt slukket etter pause.

Raheem Sterling skapte problemer for vertenes forsvar gjennom hele kampen, og serverte Gabriel Jesus etter 53 minutter. Først spilte brasilianeren fri Sterling på kanten, og kom selv stormende inn i 16-meteren. Engelskmannen fant Jesus, som først vendte bort Pablo Zabaleta og deretter plasserte ballen i mål.

Drøye ti minutter seinere disket Sterling opp med en ny assist. West Ham-forsvaret var i ferd med å gå fullstendig oppløsning, og City spilte seg lekende lett gjennom. Fernandinho kom på løp fra dypet, fikk servert ballen av Sterling og banket ballen i hjørnet.

City fortsatte å rulle over hjemmelaget, som aldri var i nærheten av å kjempe seg tilbake. Det vakre angrepsspillet som har kjennetegnet Manchester-laget denne sesongen er fortsatt like effektivt, og søndag fikk det et nytt offer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media