MÅLTØRKE:  Samir Nasri har ikke satt inn mange baller for City denne sesongen, men mot Chelsea satt den. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
MÅLTØRKE: Samir Nasri har ikke satt inn mange baller for City denne sesongen, men mot Chelsea satt den. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

City vant sjansefesten på Wembley

Fortjent til FA Cup-finalen.

• Chelsea - Manchester City 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Manchester City og Chelsea bød på en sjansefest under FA Cup-semifinalen på Wembley.

Med Yaya Touré, Sergio Aguero og Samir Nasris mange sjanser, kapret City finalebilletten mot Wigan fortjent.

- I første omgang hadde vi alt under kontroll, konstanterte Robert Mancini etter kampslutt.

- Vi spilte mot et veldig bra lag. Hadde de fått et mål til, ville det vært slutt. Men vi fortsatte, og hadde gode sjanser til å komme tilbake i kampen, sier Rafael Benitez til BBC, som måtte se at tiden rant ut før de kom til en utlikning.

Bare iløpet av kampens første 20 minutter hadde argentinske Aguero tre store sjanser. Og i store deler av førsteomgangen handlet det mest om et lag på Wembley.

Satser offensivt Men det måtte en franskmann til, som har slitt med måltørke, for å få hull på Chelsea-byllen. Scoringen kom etter et løp fra Yaya Touré, som la inn til Aguero i 16-meteren.

Argentineren legger igjen ballen til Samir Nasri, som etter litt klabb og babb får satt ballen bak Petr Cech. Men det uten at sjef Robert Mancini en gang dro på smilebåndet.

City-sjef Robert Mancini satset offensivt - en taktikk som fungerte i store deler av kampen. Chelsea har om dagen et hardt kampprogram om dagen, med både Europaliga, FA-cup og Premier League, og derfor var mange spente på hvor mye de hadde å gi i kampen.

Demba-scoring en vekker Også etter pause så det ut til at også omgangen skulle handle om Manchester-laget.

Bare to minutter inn i den andre omgangen vinner Aguero dullen mot Azpilicueta, går opp og header ballen bak Petr Cech til 0-2.

 VANT DUELLEN:  Sergio Agueros heading som førte til at City gikk opp til 2-0 to minutter ut i andre omgang.  Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
VANT DUELLEN: Sergio Agueros heading som førte til at City gikk opp til 2-0 to minutter ut i andre omgang. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Men for de som håpet på et Chelsea-mål for spenningens skyld trengte ikke vente altfor lenge.

I det første angrepet etter at Fernando Torres kommer innpå for John Obi Mikel, viser Demba Ba sine kunster. Han smeller til med et brasseskudd som keeper Costel Pantilimon ikke har en sjans på.

- Vi begynte å bli komfortable, så Demba Ba sin scoring var en vekker. Men jeg synes vi forsvarte oss bra, og gjorde en god jobb, sier Vincent Kompany til ITV etter kampen. 

Selv om andreomgangen ble langt på vei jevnere enn den første, strakk ikke tiden til for Chelsea. Benitez sine gutter presset virkelig på mot slutten, men måtte konstanere at City greide å stå i mot.

Selv om Manchester City møter Wigan i finalen, vil ikke Mancini ha snakk om at det blir enkelt.

- Når vi vant FA Cup-finalen mot Stoke så var var det en vanskelig kamp. Jeg forventer det samme mot Wigan, sier sjefen til BBC etter kampslutt.