City var aldri noe alternativ for Rooney

- Hadde jeg dratt, ville jeg ikke ha blitt i England.

LETTELSE: Sjelden har et straffespark blitt feiret så ettertrykkelig som da Wayne Rooney lurte Rangers-keeper Allan McGregor i midtuka. Nå vil han legge den vanskelige perioden bak seg og se framover.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Paul ELLIS
LETTELSE: Sjelden har et straffespark blitt feiret så ettertrykkelig som da Wayne Rooney lurte Rangers-keeper Allan McGregor i midtuka. Nå vil han legge den vanskelige perioden bak seg og se framover.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Paul ELLISVis mer

(Dagbladet): «Går du til City, er du en død mann» sto det å lese på et av de medbrakte bannerene til 30 maskerte fotballbøller som hadde tatt oppstilling utenfor Wayne Rooneys hjem i Cheshire kvelden før spissen skrev under en ny langtidsavtale med Manchester United.

Da det noen dager i forveien var ble kjent at Rooney ikke aktet å forlenge kontrakten med klubben, begynte ryktene å svirre i Manchester om at det mest nærligggende alternativet var å flytte til den andre siden av byen for å slutte seg til den nyrike naboens milliardsatsning.

I ettertid sier hovedpersonen selv at det aldri var noe alternativ. Hadde han gjort alvor av truslene, og skilt lag med sir Alex Ferguson, hadde han fortsatt karrieren utenlands.

- Alle sa at jeg definitivt skulle til Manchester City. Men tro meg; hadde jeg dratt, ville jeg ikke ha blitt i England, er Rooney sitert på av blant annet BBC.

Ber om unnskyldning Selv om Rooney skulle fortelle sannheten, har han en jobb å gjøre i å vinne tilbake supporternes gunst. 25-åringen har blitt kritisert fordi han ikke eksplisitt har bedt om unnskyldning til fansen for all uroen han forårsaket gjennom noen hektiske uker i oktober. Lagkameratene og Ferguson fikk imidlertid tidlig servert en beklagelse.

Selv er han ikke enig i den kritikken, og antyder at han føler seg misforstått. Derfor ber han om tilgivelse i mindre ulne former enn det budskapet han framførte til supporterne i det første intervjuet med MUTV etter kontraktssigneringen.

- Jeg føler selv at jeg har bedt supporterne om unnskyldning, men likevel sier alle at jeg ikke har gjort det. Dersom så er tilfelle, ber jeg om unnskyldning for min rolle opp i alt dette, sier Rooney.

- Selvtillit Én mann så iallfall ikke ut til å trenge noen unnskyldning for å tilgi Rooney. En overivrig supporter tok seg nemlig over sperringene og kastet seg over United-spissen da han scoret på det avgjørende straffesparket i kampen mot Glasgow Rangers i midtuka.

Nå håper spissen at han kan bygge videre på den etterlengtede nettkjenningen - hans andre denne sesongen.

- Det vil gi meg selvtillit. Det var godt å score, men det viktigste var å komme i gang igjen, fordi jeg ikke har fått noe kontinuitet i spillet mitt så langt denne sesongen. Folk sier hvor dårlig jeg har spilt, men selv synes jeg at jeg ikke har spilt nok kamper til at formen min kan kalles en katastrofe.