VILLE IKKE SPILLE: Her sitter Carlos Tevez på benken mot slutten av bortekampen mot Bayern München. City-manager Roberto Mancini ønsket å ha ham på banen. Foto: Mike Egerton, PA/Scanpix
VILLE IKKE SPILLE: Her sitter Carlos Tevez på benken mot slutten av bortekampen mot Bayern München. City-manager Roberto Mancini ønsket å ha ham på banen. Foto: Mike Egerton, PA/ScanpixVis mer

- City vil gi Tevez bot på 13 millioner kroner

For å nekte å bli byttet inn.

(Dagbladet): Carlos Tevez kom i går tilbake til Manchester etter to uker hjemme i Argentina. City-spissen ble suspendert fra treninger og kamper med laget i to uker etter å ha nektet å bli byttet inn i Champions League-kampen borte mot Bayern München.

Nå har City varslet spillernes fagforening (PFA) at de akter å gi argentineren en bot på seks ukelønner, skriver The Guardian.

Etter retningslinjer innført i 2005 skal spillerforeningen godkjenne bøter over en viss størrelse. Og denne boten kan, om den blir godkjent, bli den største en britisk spiller har blitt ilagt av klubben sin noensinne.

13 millioner Tevez tjener 250 000 pund i uka. Seks ukelønner utgjør dermed i overkant av 13 millioner kroner.

Manager Roberto Mancini sa etter kampen at dersom det var opp til ham, ville Tevez aldri spille for Manchester City igjen.

Tevez har på sin side hevdet at det hele  bunnet i en misforståelse, og at han ønsker å yte sitt beste for klubben. Men TV-intervjuet rett etter kamp, der han sa han ikke følte seg klar til å spille, kan svekke saken hans.

- Ville ikke varme opp I dag forteller PFA-sjef Gordon Taylor at han har snakket med Tevez om saken.

- Han sier han ikke nektet å spille, men at det var et spørsmål om at han kontinuerlig ble bedt om å varme opp, og at han følte han hadde varmet opp nok, sier Gordon til BBC 5 Live ifølge Evening Echo

Vil vekk Tevez har gjentatte ganger tidligere ytret ønske om å forlate klubben. Men et skifte til en ny klubb er ikke aktuelt før overgangsmarkedet åpner igjen i januar.

City opplyste i går at klubbens interne etterforskning av saken har konkludert med at Tevez må svare for kontraktsbrudd. Tevez har blit informert om at det vil bli iverksatt disiplinære sanksjoner, at klubben vil avholde en disiplinærhøring i løpet av kort tid, og at han må melde seg til Roberto Mancini for trening i dag.

The Guardian skriver imidlertid at Mancini planlegger å tvinge Tevez il enten å trene alene eller sammen med ungdomslaget. Også lokalavisa Manchester Evening News skriver at Tevez trolig blir nektet å trene med a-laget.