STOPPET CITYS SEIERSREKKE: John Arne Riise og Brede Hangeland spilte for Fulham da Manchester City rotet bort en 2-0-ledelse på Craven Cottage for noen uker siden. Her feirer Sergio Aguero én av sine to scoringer i kampen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
STOPPET CITYS SEIERSREKKE: John Arne Riise og Brede Hangeland spilte for Fulham da Manchester City rotet bort en 2-0-ledelse på Craven Cottage for noen uker siden. Her feirer Sergio Aguero én av sine to scoringer i kampen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

- City vinner ikke ligaen eller Champions League

Carew, Riise og Gamst vurderer de to topplagene i England.

(Dagbladet): Manchester City har innledet Premier League-sesongen akkurat så fryktinngytende som mange trodde.

Etter sju kamper ligger de på annenplass med 19 poeng, og bare målforskjellen skiller dem fra byrival United. De eneste poengene de har avgitt så langt var på Craven Cottage, der John Arne Riise og Fulham reddet uavgjort etter å ha ligget under 0-2.

Men nordmannen tror ikke City kommer til å snuble mange flere ganger denne sesongen.

- De kommer nok ikke til å tape mye poeng denne sesongen. Jeg tror de ble overrasket over måten vi spilte etter pause mot dem, men hadde ikke det funket for oss kunne de spilt oss trill rundt, sier Riise til Dagbladet.

Han tror de dro fordel av sin lille og intime hjemmebane, som gjorde det vanskeligere for Citys tekniske spillere å boltre seg.

- Men jeg tror de er bedre på større baner enn vi har på Craven Cottage. Banen vår er generelt liten i forhold til mange andre. Vi satte press på dem, og jeg tror det overrasket City litt. Vi lå under 0-2 og det så ut som game over, men vi presset dem og det funket for oss, sier han.

- United tar det
Morten Gamst Pedersen hadde på langt nær en like god opplevelse som landslagskollegaen. For en uke siden spilte han hele kampen da City knuste Blackburn 4-0 på Ewood Park, etter 0-0 til pause.

Men finnmarkingen mener det resultatet lyver.

- Vi var gode en time, men de var dødelig effektive. De hadde vel seks skudd og scoret på fire av dem, og ett gikk i stolpen. Det var ikke 4-0-forskjell på lagene. Men det er ikke tvil om at de har et fantastisk godt lag med veldig gode spillere.

- Blir det et Manchester-race om tittelen?

- United er jævla sterke, de også. Det blir interessant. Men jeg har sagt hele veien at United tar det. De har høy kvalitet på spillere og manager, og den rutinen som er nødvendig. United har vært i de situasjonene så mange ganger, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

- Sliter mot utenlandske lag
John Carew tror ikke City vil holde helt inn, verken på den hjemlige eller internasjonale arenaen.

BLE KNUST: Morten Gamst Pedersen og Blackburn tapte 4-0 på hjemmebane mot City. - De var dødelig effektive, sier Gamst. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
BLE KNUST: Morten Gamst Pedersen og Blackburn tapte 4-0 på hjemmebane mot City. - De var dødelig effektive, sier Gamst. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Det er ikke noen tvil om at de har handlet inn mye talent, men jeg tror ikke City kommer til å vinne noe stort denne sesongen, ikke ligaen eller Champions League. Men som sagt, de kommer til være nærmere enn noen gang, det er det ingen tvil om. De kommer nok til å bli bedre og bedre, sier Carew.

Han har merket seg at City har trøblet i sine første Champions League-kamper, der 1-1 hjemme mot Napoli og 0-2-tap borte mot Bayern München har gjort at de er kommet på hæla.

-  De har et fantastisk lag. Men som en del av de engelske lagene har slitt med tidligere, kanskje med unntak av Chelsea og Manchester United på grunn av erfaring, så sliter de litt når de møter utenlandske lag. Når de møter Bayern eller topp spanske lag, som ikke spiller slik de er vant til i England, så sliter de på grunn av mangel på erfaring. Da er de dårligere enn ellers. I England vil de kanskje være bedre enn Chelsea, mens de ikke er det i Europa.

Tror på United
Aller best tror han Manchester United blir - selv om han i utgangspunktet ikke er kjempeimponert over stallen.

- Jeg tror de (City) kommer til å henge med helt inn mot slutten, selv om jeg tror United kommer til å vinne gullet. Jeg hadde ikke ventet at de skulle være så gode med tanke på spillerne de har, men de har klart å hente riktige typer og integrert dem allerede, sier Carew.

John Arne Riise trodde mest på City eller Chelsea før sesongen. Nå er han mer i tvil.

- United har spilt sinnssykt bra, så jeg føler at de to Manchester-lagene er favoritter til gullet. Mancini har gjort en bra jobb så langt, flere av spillerne har fått litt tid til å bli bedre kjent. Vi får se hvor langt det holder. Silva har vært veldig god siden han kom, og er en vanvittig bra spiller. Dzeko har begynt å putte litt, men Silva har vært mest toneangivende, mener Riise.

-VINNER INGEN AV DE STORE TITLENE: John Carew tror ikke City og Vincent Kompany når helt opp i verken Premier League eller Champions League. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
-VINNER INGEN AV DE STORE TITLENE: John Carew tror ikke City og Vincent Kompany når helt opp i verken Premier League eller Champions League. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer