LEKENT: Javi Garcia jubler sammen med Silva etter sin scoring. Foto: AP/Scott Heppell/NTB scanpix
LEKENT: Javi Garcia jubler sammen med Silva etter sin scoring. Foto: AP/Scott Heppell/NTB scanpixVis mer

City viste tegn på gammel storform

Newcastle ble et par nummer for små på hjemlig gress.

(Dagbladet): Newcastle - Manchester City 1-3 (0-2)

Manchester City virket mer sultne enn på lang tid, og det så ut som laget virkelig ønsket å reise av seg det bitre nederlaget for naborival Manchester United. De lyseblå spilte til tider glitrende fotball, og burde avgjort kampen allerede til pause.

Bortelaget startet best og tok ledelsen etter ti minutter. Yaya Touré var arkitekten bak angrepet da han fant Samir Nasri med et vakkert gjennomspill. Franskmannen sendte ballen mot bakre stolpe hvor Sergio Agüero enkelt kunne sette ballen i det tomme målet.

Like før pause doblet gjestene ledelsen. Javier Garcia raget høyest på en corner og stanget ballen mot bakre stolpe. Der stod Davide Santon for å klarere ballen, men i stedet gikk ballen via foten til backen og inn i nettet bak Tim Krul.

Med i kampen Når du ikke setter sjansene hender det ofte at motstanderlaget kommer inn i kampen. Det skjedde da Demba Ba fikk stå nokså alene og stange inn reduseringen i den andre omgangen. To minutter senere kunne utlikningen vært et faktum, men avslutningen fra Cisse gikk like over tverrliggeren.

I stedet var det hjemmelaget som endelig punkterte kampen. Et passivt Newcastle-forsvar måtte se Zabaleta komme seg rundt på venstrekanten. Han la ballen enkelt inn til Yaya Touré som økte ledelsen på letteste vis.

Etter scoringen var det et resignert hjemmelag som slapp gjestene til flere sjansen, men Agüero og co maktet ikke å sette ballen i mål det siste kvarteret.

Manchester City tok sin første trepoenger på fire kamper.