VAR ØNSKET AV MANCHESTER UNITED: Den røde delen av Manchester tok kontakt med Kompany da han var 17 år, men moren hindret en mulig overgang. Foto: Reuters / John Sibley
VAR ØNSKET AV MANCHESTER UNITED: Den røde delen av Manchester tok kontakt med Kompany da han var 17 år, men moren hindret en mulig overgang. Foto: Reuters / John SibleyVis mer

Citys kaptein var ønsket av United, men da satte moren foten ned

Vincent Kompany angrer ikke.

(Dagbladet): Søndagens derby mellom Manchester United og Manchester City er ett av fotballens største.

På Old Trafford møtes klubbene for deres 169. gang i tellende kamp.

Nå avslører Citys kaptein Vincent Kompany at Sir Alex Ferguson og den røde delen av byen ønsket hans tjenester da han var 17 år.

- United spurte om meg, men jeg prioriterte annerledes på den tida. Jeg studerte for å få toppkarakterer, og min mor krevde at jeg gjorde ferdig studiene før jeg fikk konsentrere meg om fotballen, sier Kompany til Daily Mirror.

Som sagt, så gjort.

Den belgiske midtstopperen forlot Anderlecht, klubben han vokste opp i, først da han var 20 år til fordel for Hamburg. Turen gikk deretter videre til Manchester City sommeren i 2008.

Det angrer ikke 29-åringen på.

- Jeg må si at alt har vært perfekt i karrieren min. Det er en stor ære å være kaptein i City. Det føles veldig godt. Jeg har lagt ned blod og svette for City, og jeg er lidenskapelig om klubben og vil ha suksess like mye som eierne, sier Kompany.

I oppkjøringa til storkampen søndag ettermiddag har det vært usikkert om leder de lyseblå ut på Old Trafford.

Han pådro seg en hamstringskade i sjokktapet mot Crystal Palace, og han har denne uka jobbet hardt for å rekke kampen.

Kampstart er klokka 17:00, både med og uten Manchester Citys kaptein.