Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupens femte runde

Citys kvadruppeldrøm knust av kulthelt fra nivå tre

Will Grigg ble matchvinner da Manchester City røk ut av FA-cupen med ti spillere mot Wigan fra nivå tre.

SENSASJON: Will Grigg utnyttet en feil fra Kyle Walker og scoret kampens eneste mål da Wigan tok seg videre til FA-cupens kvartfinale. Foto: AFP Photo
SENSASJON: Will Grigg utnyttet en feil fra Kyle Walker og scoret kampens eneste mål da Wigan tok seg videre til FA-cupens kvartfinale. Foto: AFP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ett lite sekund med uoppmerksomhet fra Kyle Walker var nok. Will Grigg plukket opp ballen og var sikker som en kodebrikke når han satte ballen forbi Claudio Bravo.

Nord-iren, som ble en kulthelt under EM 2016 på grunn av sangen «Will Grigg's on fire», viste at han er en god avslutter da han fikk sjansen etter 79 minutter.

- Det er fantastisk. Det var en enkel kamp for oss, nei da, det var en utrolig prestasjon av gutta. Jeg lurte offsidefella og det var en fin liten løpsduell med Kyle Walker. Jeg er en målscorer, og hvis jeg får sjansen så scorer jeg. FA-cupen har vært fantastisk for meg, sa Grigg til BBC etter kampen.

Grigg ble den eneste målscoreren i FA-cupkampen mellom City og Wigan. Dermed røk Citys drøm om å vinne alle de fire turneringene de er med i: Premier League, Champions League, ligacupen og... FA-cupen.

Utvisning

Etter 45 minutter preget av enormt mye City-ballbesittelse og stanging mot et lavtliggende Wigan-lag, smalt det på DW Stadium.

UENIGE: Manchester City-gutta var mildt sagt misfornøyde da Anthony Taylor viste det røde kortet til Fabian Delph rett før pause. Foto: REUTERS
UENIGE: Manchester City-gutta var mildt sagt misfornøyde da Anthony Taylor viste det røde kortet til Fabian Delph rett før pause. Foto: REUTERS Vis mer

Fabian Delph kastet seg inn i en takling på Max Power, og fikk først gult kort av dommer Anthony Taylor. Etter litt om og men gjorde Taylor om fra gult til rødt kort.

Utvisningen var av det diskutable slaget, noe Pep Guardiola viste ekstremt tydelig på sidelinjen. Spanjolen ble rett og slett rasende, og var sint på alt og alle rundt seg i minuttene etter at Delph fikk rødt kort.

Fortsatte å dominere

Angrepsspill mot etablert forsvar er en av de vanskeligste øvelsene i fotball, og det fikk City god trening på i dag. Selv med én mann mindre hadde gjestene over 80 prosent ballbesittelse mot Wigan.

Etter pause slet City imidlertid med å skape sjanser. Guardiola tok grep, og satte inn Kevin De Bruyne etter 65 minutter. Da ble det litt mer fart på sakene, men heller ikke med målpoengkongen på banen klarte City å få ballen i mål.

Kampens eneste målscorer ble altså bare William Donald Grigg, som virkelig var on fire i kveld. Nå møter Wigan Southampton i neste runde av FA-cupen.

Kvartfinaler i FA-cupen:
​Leicester-Chelsea
Manchester United-Brighton
Sheffield Wednesday/Swansea-Rochdale/Tottenham
Wigan/Manchester City-Southampton

Kampene spilles mellom 16. og 19. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!