SLØSENDE: Særlig denne missen fra Mario Balotelli fikk Roberto Mancini til å fortvile. Manchester City sliter foran mål, og klarte ikke straffe West Ham tross rikelig med sjanser. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SLØSENDE: Særlig denne missen fra Mario Balotelli fikk Roberto Mancini til å fortvile. Manchester City sliter foran mål, og klarte ikke straffe West Ham tross rikelig med sjanser. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

Citys sjansesløseri frustrerer Mancini

Gikk målløse av banen for første gang siden mars mot West Ham.

(Dagbladet): West Ham - Manchester City 0-0.

Forrige sesong var det til sjuende og sist Manchester Citys evne til å score mange mål som sørget for at klubben vant sitt første seriemesterskap siden 1968, og dét på byrival Uniteds bekostning.

Så langt denne høsten har imidlertid historien vært en ganske annen. For mens Robin van Persie, Wayne Rooney og resten av Manchester Uniteds offensive arsenal bøtter inn scoringer på bestilling, har det gått mer i stampe foran motstanderens mål for de lyseblå.

Mot Swansea sist holdt Carlos Tevez' strålende langskudd så vidt til tre poeng. Borte mot West Ham ville imidlertid ikke ballen inn, selv om City startet med tre spisser og hadde 22 avslutningsforsøk i løpet av 90 minutter. For første gang siden 11. mars gikk Roberto Mancinis mannskap målløse av banen i Premier League-sammenheng.

Italieneren innrømmer at sjansesløseriet plager ham.

- Når du har ballen i 65 prosent av tida og 22 avslutninger fortjener du å vinne, og vi misbrukte fire utrolig store sjanser. Jeg er fornøyd med prestasjonen, for vi spilte bra, men jeg er misfornøyd med alle sjansene vi misbruker. Nå du spiller bra og har sjanser, blir du frustrert. Men sånn er fotballen: Klarer du ikke å score, klarer du heller ikke vinne, og i dag tapte vi to poeng, sier Mancini, ifølge Sporting Life.

Særlig Mario Balotelli kom nær sitt første ligamål for sesongen, men klarte på besynderlig vis å sende ballen ti meter over tverrliggeren til Jussi Jääskeläinen upresset fra fem meters hold.

- Jeg mener at en spiller som Balotelli skal klare å score på en sånn sjanse som han hadde i dag. Når du er en spiller i toppklasse, må du klare å sette sjanser som det, men jeg mistenker ham ikke for ikke å ville score med vilje, sier Mancini.

Dermed er City to poeng bak United på tabelltoppen, men det kunne vært tre i og med at vertene fikk annulert et mål for en offside på Kevin Nolan det var vanskelig å oppdage selv med reprisegrafikk. De regjerende mesterne kan uansett ikke tillate å dvele for lenge ved skuffelsen.

Allerede på tirsdag tar de imot Ajax hjemme på Etihad Stadium til en kamp som er helt avgjørende for om klubben i det hele tatt kan tenke på Champions League-sluttspill.