Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League: Manchester City - Liverpool

Citys vanskelige oppgave: - Må spille en perfekt kamp

Britiske kommentatorer tror det vil være vanskelig for Manchester City å slå ut Liverpool i kveldens returoppgjør i mesterligaen. City-manager Pep Guardiola sier laget hans er avhengige av en «perfekt kamp» for å ta seg videre.

«PERFEKT KAMP»: Manchester City-manager Pep Guardiola sier laget hans må spille en perfekt kamp for å gå videre i mesterligaen. Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO / PAUL ELLIS
«PERFEKT KAMP»: Manchester City-manager Pep Guardiola sier laget hans må spille en perfekt kamp for å gå videre i mesterligaen. Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester City har en stor jobb foran seg når de skal ta igjen Liverpools 3-0-ledelse i andre kamp av kvartfinalen i mesterligaen. I britisk presse tror flere kommentatorer at oppgaven blir for tøff for Pep Guardiolas menn.

Daily Mail har samlet det de kaller sine «tre vise menn», Jamie Redknapp, Chris Sutton og Martin Keown, for å gi sine tips til kampen.

Av de tre er Keown den eneste som tror City kommer til å gå videre.

- Det høres kanskje rart ut, men dette er en vanskelig kamp for Jürgen Klopp, sier den tidligere Arsenal-stopperen, som også fokuserer på fordelen med å spille på hjemmebane.

- Det er lett å overse rollen følelser kan spille. City spiller hjemme, og hvis de scorer først så endrer det stemningen.

Keown trekker fram Sergio Agüeros retur fra skade som noe som kan utgjøre en forskjell for City, i tillegg til at Raheem Sterling, som satt på benken i første kamp, sannsynligvis vil få tillit fra start.

- Forrige kamp var en av Liverpools beste i Europa, men City har muligheten til å gjøre denne til den aller verste, sier Keown.

- Forsvaret bør bekymre Guardiola

Sutton sier at City sannsynligvis vil være langt bedre i angrep enn de var i den første kampen, men at det er den andre enden av banen som bør skape bekymringer for Guardiola.

- Pep Guardiola har de offensive kvalitetene i laget sitt til å score mange mål, men det er forsvaret han bør bekymre seg for, sier Sutton, som peker på venstrebacken som et svakt punkt for City.

For Liverpools del trekker Sutton særlig fram Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold som viktige brikker i forsøket på å stoppe City-angriperne.

- De vil kanskje ikke være like vanntette som i forrige kamp, men Liverpool har vist i de siste kampene at de har råskapen til å matche finessen.

- Klopp er ikke Mourinho

Redknapp har også tro på Liverpool, men advarer samtidig Jürgen Klopp mot å ha en for defensiv tilnærming til kampen,

- Hvis Liverpool legger seg dypt ber de om trøbbel. Klopp kan ikke kvele en kamp, han er ikke José Mourinho, sier Redknapp, som også sier at det blir viktig for Liverpool å score et bortemål.

- Pep Guardiola har spillerne som trengs for å ta kampen vekk fra motstanderne, men, uavhengig av hva Barcelona gjorde mot PSG i fjor vil et bortemål gjøre det for vanskelig for City.

I likhet med Sutton trekker også Redknapp fram van Dijk som en viktig brikke for Liverpool.

- Hans tilstedeværelse har hevet nivået til hver eneste Liverpool-forsvarer, og keeper Loris Karius har sett langt tryggere ut etter at van Dijk kom fra Southampton.

- City må satse

«Match of the Day»-kommentator Jermaine Jenas skriver for BBC at de vil være viktig for City å score tidlig i kampen.

- De første 20 minuttene vil være svært viktige for utfallet, og hvis City får et tidlig mål vil selvtilliten gå opp. Da tror jeg de også vil få de to andre, skriver den tidligere Newcastle- og Tottenham-spilleren.

- Om de kan holde Liverpool unna i den andre enden er et annet spørsmål, men basisen for ethvert argument om at City vil ryke ut er at Liverpool får et bortemål, ikke at Pep Guardiolas lag ikke vil score minst tre.

Jenas skriver også at City må ta noen sjanser med lagoppstillingen, og at dette kan være en fordel for Liverpool.

- Ja, de vil være sårbare for kontringer, men de har ikke noe valg.

- Må spille en perfekt kamp

Pep Guardiola sier at laget hans må prestere på sitt aller beste for å ta seg videre til semifinalene.

- For å gå videre må vi spille en perfekt kamp, skape sjanser og slippe til få sjanser, sier City-manageren.

- Vi har 90 minutter på oss og alt kan skje. Alt vi skal gjøre er å prøve.

City har tapt to storkamper på rad, og Guardiola sier at han ikke er sikker på hvor stor mental effekt dette har hatt på spillerne.

- Men hvis vi ikke er i stand til å takle det psykologisk, vil det være en god lærdom for framtida. Det er en test. Fotball, som livet, er en utfordring.

- Ingen perfekte fotballag

TENKER IKKE PÅ FAVORITTER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix/Richard Sellers/PA Wire
TENKER IKKE PÅ FAVORITTER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix/Richard Sellers/PA Wire Vis mer

Liverpool-manager Jürgen Klopp er ikke opptatt av hvem som har favorittstempelet før kampen.

- Vi tenker ikke på hvem som er favoritter, sier Klopp.

Han er også klar på at oppgjøret ikke er over, selv om Liverpool har tre mål å gå på.

- (Utgangspunktet) er bedre enn forventet, men alle vet at det fortsatt er en jobb som skal gjøres.

Klopp benytter også muligheten til å skryte av både City og Guardiola, men påpeker at alle lag har svakheter.

- Alle kjenner til Pep – den beste treneren i verden. Det var klart at de kom til å være fantastiske, men det finnes ingen perfekte fotballag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!