C.J. Hunter: - Jeg er uskyldig

SYDNEY (Dagbladet.no): I natt bekreftet det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) at C.J Hunter er dopingtatt. Sjøl avviser Marion Jones' ektemann at han har brukt ulovlige stoffer.

Ryktene har svirret lenge, og i natt gikk endelig IAAF ut og bekreftet at det var 31-årige Hunter som avga positiv dopingprøve på Bislett i sommer.

Ifølge ubekreftede meldinger inneholdt Hunters prøvde 1000 ganger den tillatte mengden av nandrolon. Testosteronverdiene skal også ha vært skyhøye.

Kneoperert?

I dag tidlig snakker Hunter for første gang etter at det ble kjent at verdensmesteren i kulestøt er dopingfelt. Han er ikke med i USAs OL-tropp, angivelig på grunn av en kneoperasjon.

Men han er hele tida tilstede ved kona Marion Jones' side i Sydney. Offisielt er han en av konas trenere.

Og med fortsatt fire gull å kjempe om kunne ikke dopresultatene kommet på et verre tidspunkt for 100 m-vinner Jones.

- Jeg er klar over hva som skjer her, og jeg er klar over anklagene mot meg. Men jeg er uskyldig og kommer til å forsvare meg innbitt, sier Hunter til den amerikanske TV-kanalen NBC.

Ulovlig

Det amerikanske friidrettsforbundet (UST&F) nekter fortsatt å bekrefte at Hunter er dopingtatt. På en pressekonferanse kl. 06.30 i dag tidlig avviste UST&F på nytt å navngi Hunter.

- Vi er blitt fortalt av IAAF at at noe ulovlig har dukket opp hos en amerikansk utøver. Men vi verken kan eller vil gå ut med navn. Dette er vår eneste kommentar, sier en presstalskvinne.