CL-drømmen i oppløsning etter ny keepertabbe: - Et mareritt

David de Gea med ny tabbe i skjebnekampen mellom Manchester United og Chelsea.

NY TABBE: David de Geas tabbe kostet Manchester United dyrt. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
NY TABBE: David de Geas tabbe kostet Manchester United dyrt. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer
  • Man United - Chelsea 1-1 (1-1)

MANCHESTER (Dagbladet): Drømmen om Champions League-spill henger i en svært tynn tråd for Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United etter at de spilte 1-1 mot Chelsea i kveld.

Det betyr at de røde djevlene ligger på sjetteplass med to serierunder igjen.

Manchester United kunne gått til pause med 1-0-ledelse etter en flott scoring av Juan Mata, men Chelsea utliknet rett før pause ved Marcos Alonso. Scoringen kom etter nok en keepertabbe av United-sisteskanse David de Gea.

- Han trenger å komme seg vekk fra fotballen i sommer og få en ny giv. De Gea har bygd opp et rykte, men nå har han en fryktelig periode. Han har et mareritt, sier Sky Sports-ekspert og tidligere United-spiller Gary Neville om scoringen.

- Kun seier godt nok

Solskjær hadde en forrykende start som United-manager - med blant annet 2-0-seieren mot Chelsea på Stamford Bridge i FA-cupen som et høydepunkt - men de siste månedene har vært tøffe.

De røde sto med sju tap og to seire på sine siste ni kamper. Før kveldens kamp lå de seks poeng bak Tottenham, som tapte i går, på tredjeplass og tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

- Hvis vi skal fullføre på topp fire denne sesongen og kvalifisere oss for Champions League neste sesong, må vi vinne i dag. Så enkelt er det; vi har ikke tid til andre alternativer, konstaterte Solskjær i dagens kampprogram.

Etter en andre omgang preget av flere skader, måtte nordmannen innse at hans gutter ikke klarte å gripe muligheten til å klatre opp på fjerdeplassen.

Chelsea beholder den med tre poeng mer enn United og langt bedre målforskjell.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær gir instrukser til sine spillere. Foto: NTB scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær gir instrukser til sine spillere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Herrera tilbake

Solskjær gjorde hele fire endringer fra laget som tapte 2-0 mot Manchester City.

Eric Bailly, Nemanja Matic, Romelu Lukaku og Ander Herrera kom inn, mens Matteo Darmian, Andreas Pereira, Fred og Jesse Lingard gikk ut.

At Herrera var tilbake i startelleveren, var nok det som gledet hjemmefansen mest.

Spillerens statistikk under Solskjær taler nemlig for seg selv. Av de ni Premier League-kampene Herrera har startet, har ingen endt med tap. I stedet har det blitt åtte seire og en uavgjort.

I de åtte kampene han ikke har startet, har det bare blitt fire seire, en uavgjort og tre tap. I tillegg både scorer United mindre og slipper inn mer når Herrera ikke er involvert.

Nydelig United-spill

Det var derimot Romelu Lukaku som først fikk vist seg fram da han kom nære 1-0 etter bare fire minutter spilt.

United fikk frispark etter en Chelsea-dødball, og Luke Shaw slo en smart ball i bakrom mot belgieren.

Lukaku hadde fri bane mot Kepa Arrizabalaga, og forsøkte å finte bort keeperen, men Kepa vartet opp med en god redning.

Få minutter seinere var Lukaku og Shaw involvert igjen, og denne gangen satt den for hjemmelaget.

Lukaku slo en flott ball over Chelsea-forsvaret til Shaw, som kunne avslutte fra skrått hold. Backen var derimot uselvisk og la ballen 45 grader ut mot Juan Mata, som prikket ballen i garnet mot gamleklubben på sin 31-årsdag.

Scoringen var Uniteds første på nesten fem timer. Det var også den første fra åpent spill på ni timer.

Ny de Gea-tabbe

Der United har trøblet framover på banen, har de også slitt bakover. David de Gea hadde ikke holdt nullen på tolv kamper før kveldens kamp

Spanjolen hadde svake involveringer i de to siste tapene mot Manchester City og Barcelona, der begge ledet til scoring, og mot Chelsea viste de Gea seg heller ikke fra sin beste side.

Chelsea hadde ikke hatt et skudd på mål da 40 minutter. Da kampuret nærmet seg pause, tok Antonio Rüdiger sats og smalt til fra 35 meter.

Selv om skuddet var hardt, hadde det retning rett på de Gea, men spanjolen måtte likevel gi en retur.

Marcos Alonso var først på returen og satte enkelt 1-1 på Chelseas første sjanse.

- Virker forvirret

- Jeg synes synd på ham. Han virker forvirret. Det er en identitetskrise. Han er en fyr som er anerkjent som verdens beste keeper, plutselig går alt galt igjen og igjen og igjen. Dette er standardmaterie, et enkelt skudd, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

De Gea, som fikk en trøstende klapp på skuldra av Chelsea-reservekeeper Willy Caballero da lagene gikk i garderoben til pause, har sluppet inn fem langskudd denne sesongen.

Det er mer enn noen annen keeper i Premier League.

- Nå er han rett og slett en av de dårligste keeperne i Premier League, konstaterer Thorstvedt.

Andre omgang ble en oppstykket affære uten mål og de store målsjansene, der både Rüdiger og Eric Bailly måtte byttes ut med det som så ut som kneskader.

Marcos Rojo, som kom inn for Bailly, var også heldig at han ikke ble utvist etter en stygg takling i leggen på Willian.

På overtid fikk Rojo headet en corner mot mål, men avslutningen ble klarert på streken av Pedro. Dermed henger Solskjærs drøm om topp fire i en særdeles tynn tråd.