Champions League kvalifisering

CL-drømmen knust: - Ikke gode nok

Bodø/Glimt tapte nok en gang mot Legia Warszawa.

UTE: Det blir ikke noe gruppespill i Champions League for Bodø/Glimt i år. Foto: NTB
UTE: Det blir ikke noe gruppespill i Champions League for Bodø/Glimt i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Legia Warszawa - Bodø/Glimt 2-0 (1-0) 5-2 sammenlagt

Utgangspunktet var krystallklart for Bodø/Glimt: De måtte score minst ett mål for å være ha muligheten til å gå videre i Champions League-kvalifiseringen.

Glimt hadde mye ball, men bommet i de avgjørende situasjonene. På den andre banehalvdelen møtte de et kynisk Legia som gjorde akkurat det de skulle.

Polakkene la seg i forsvar og kontret først inn ett mål og på overtid la de på til 2-0.

Dermed er Glimts Champions League-eventyr over etter bare én kvalifiseringsrunde. Nå venter islandske Valur i kvalifiseringen til den nyopprettede turneringen Conference League.

- Ikke gode nok

- Vi tør å ta tak i kampen og de lar seg dominere, men vi er ikke god nok i det siste vi skal gjøre. Vi hadde en vanvittig sjanse til å sette 1-0, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter kampen.

Indreløper Ulrik Saltnes var enig med sjefen.

- Vi var dessverre ikke gode nok i dag, sa han til avisa.

Kjetil Rekdal mener at fjorårets Glimt-utgave hadde slått bedre fra seg-

- Frontrioen er langt unna nivået fra i fjor. Hadde de møtt dette laget i fjor så hadde de gått videre, mente Rekdal i VG-studio.

God start

Glimt eide ballen i starten av kampen, til store misnøye fra hjemmefansen. Det skulle likevel ta over en halvtime før den første ordentlige mulighetene skulle komme.

Den var til gjengjeld gigantisk. Sampstedt overrasket med et raskt innlegg mot bakerste stolpe. Der sto Erik Botheim helt alene, men spissen satte ballen langt over fra fem meters hold.

DRØMMESCORING: Stabæk fikk juling av Bodø/Glimt, men 16 år gamle Antonio Nusa sin drømmescoring ble et solid plaster på såret. Video: Fotball Media. Vis mer

- Å nei og nei, det var den muligheten du venta på, utbrøt kommentator Vegard Aulstad.

Kalddusj

Ikke mange minutter seinere svarte Legia og viste dødelig effektivitet. Brasilianske Luquinhas dro seg fri på kanten og satte ballen under armene på Glimt-keeper Haikin. 1-0 til Legia og 4-2 sammenlagt.

Dermed måtte Glimt score to ganger. I den andre omgangen hadde laget fra Nord-Norge igjen masse ballbesittelse og flere gode muligheter. Blant dem en Sigurd Kvile-heading i tverrliggeren. Men det ville seg ikke for de gule fra Nord Norge.

På overtid la hjemmelaget på til 2-0 og slettet alt håp for Glimt.

De er dermed ute av Champions League-kvalifiseringen i år. Med tap i den første kvalifiseringsrunden

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer