TAPTE PÅ OVERTID: Fredrik Midtsjø og Rosenborg holdt ut.  Foto: NTB Scanpix
TAPTE PÅ OVERTID: Fredrik Midtsjø og Rosenborg holdt ut.  Foto: NTB ScanpixVis mer

CL-drømmen knust for Rosenborg:- De kollapset fullstendig

Greide ikke å stå imot presset.

  • Apoel - Rosenborg 3-0 (4-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Rosenborg hadde med seg en ettmålsledelse til Kypros i kveld.

90 minutter på ferieøya sto mellom trønderne og en playoff-plass til CL.

Og selv om Apoel bommet på åpent mål, fikk et mål korrekt annullert for offside, og dominerte oppgjøret, holdt Rosenborg hodet kaldt og sto imot presset i 90 minutter.

Etter hvert som kampuret nærmet seg 90 - roet tempoet seg ned i kampen og det så ut som Rosenborg skulle ta seg videre.

Men på overtid lurte Giannis Gianniotas seg bak Rosenborgs forsvar og prikket inn et innlegg langs bakken.

Plutselig måtte Rosenborg framover. I stedet doblet Vander ledelsen før Tomás De Vincenti la på til 3-0. Alle tre målene kom etter klokka hadde passert 90 minutter.

Rosenborg er ute. Champions League-drømmen er over.

- De kollapset fullstendig, uttalte Roar Stokke på direkten.

- Forferdelig følelse. Det er små marginer her. Konradsen hadde en stor sjanse. Det er små marginer, sier RBKs Mike Jensen til Viasat etter kampen.

Assistenttrener Erik Hoftun var tydelig skuffet da han snakket med Viasat:

- Noe av de tyngste jeg og mange andre i klubben har opplevd. Vi føler vi har avansementet i lomma og gjør en sterk kamp. De har mye ball, men skaper ikke all verden. Da de får målet raser verden sammen, det er selvfølgelig tungt.

Tøff start

Apeol lekte seg med RBK i starten. Trønderne fikk knapt låne ballen, og Apoel skapte flere halvsjanser og en gigantsjanse før Rosenborg skapte sin første sjanse.

Den kom da Helland sneik seg rundt på kanten på en sjelden RBK-kontring. Innlegget til Helland duppet ned i tverrliggeren.

Apoel var nære igjen etter 36 minutter. Georgios Efrem ble spilt fri på bakre stolpe, men fra skrå vinkel headet han utenfor.

- Det er krevende Det er to litt urolige lag. Vi er godt forberedt på det vi møtte i første omgang. Vi kan nok benytte oss mer av kontringsmulighetene vi får, uttalte sportslige leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye til Viasat i pausen.

Holdt akkurat

Apoels press fortsatte i den andre omgangen. Fem minutter ut i den andre omgangen ristet det i treverket etter et skuddforsøk av kaptein Nektarios Alexandrou.

Like etter fikk Apoel ett mål korrekt annullert for offside.

Etter hvert som kampen tikket mot 90 minutter, ble Rosenborg tryggere og tryggere. De sto godt imot et kypriotisk lag som ble tammere framover i banen.

Rosenborgs største sjanse i oppgjøret var det Anders Konradsen som sto for. Etter 68 minutter kom RBK kom på en sjeldent kontring: Konradsen lurte i boksen, og banket et lavt innlegg like utenfor treverket.

Der og da kunne han ha avgjort oppgjøret, men lenge så det ut som Rosenborg skulle greie seg likevel.

Helt til Giannis Gianniotas lurte seg fri på overtid.

Og nedturen startet.