Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

CL-finaledommer beskyldes for tissing på banen

- Dette er galskap, svarer Busacca.

||| • Se hele TV-innslaget på YouTube

(Dagbladet.no): September har ikke vært noen hyggelig måned for den sveitsiske toppdommeren Massimo Busacca.

Mandag fikk han tre kampers karantene for å ha vist fingeren til publikum under en cupkamp mellom Baden og Young Boys.

Den episoden blekner likevel mot de utrolige beskyldningene som nå rettes mot mannen som dømte Champions League-finale så seint som i mai i år.

Busacca med sladd
12. september var Busacca invitert til Qatar for å dømme en kamp mellom Al Gharrafa og Al Khor. Situasjonen alle snakker om oppstår rett etter at Al Khor har fått en corner.

Mens spillerne tar oppstilling inne i feltet stiller Busacca seg på 16-meteren. På TV-bildene fra Qatar har dommeren fått en stor sladd over den midtre regionen av kroppen - angivelig fordi han slår lens ute på banen. Bildene greier imidlertid ikke å bevise - på noen som helst måte - at han faktisk letter på trykket.

Nyhetsoppleseren fra Qatar er likevel ikke i tvil. Ifølge spanske AS, som har fått oversatt TV-innslaget fra Al Jazeera, forteller han at de med skam å melde har måttet sladde videoen.

- Det denne mannen gjorde skulle aldri skjedd, sier han med alvorlig mine.

Assistenttreneren til Al-Gharrafa, Leonardo Vitorino, blir også sitert på at Busacca har unnskyldt seg, og at sveitseren hevdet han følte seg uvel.

Ville heller tisset i buksa
Uvel blir i hvert fall Busacca da han blir konfrontert med ryktene av sveitsiske medier. Og forsikrer at historien er ren fantasi.

- Det er galskap. Jeg aner ikke hva de vil, sier han til det sveitsiske nettstedet 20 Minuten.

- Skal jeg ha bedt om unnskyldning? Jeg fikk en telefon fra Qatar i går der jeg fikk en unnskyldning. Jeg forsto ikke helt hva som foregikk eller hva det handlet om.

Overfor avisa Blick skisserer Busacca hvordan han ville håndtert situasjonen om han faktisk var så tissetrengt at han ikke kunne vente til han kom seg i garderoben.

- Hvis jeg måtte, ville jeg heller tisset i buksa. De kjører en kampanje mot meg, de ønsker å sverte meg, sier han.

Selv har han følgende kommentar til videoen:

- Det er ingenting å se. Det er bare en svart flate foran buksene mine

GULT FRA BUSACCA: Tidligere denne uka ble Busacca utestengt i tre kamper for å ha vist publikum fingeren. Nå må han forsvare seg mot tisseanklager. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINREUTERS/Tony Gentile
GULT FRA BUSACCA: Tidligere denne uka ble Busacca utestengt i tre kamper for å ha vist publikum fingeren. Nå må han forsvare seg mot tisseanklager. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINREUTERS/Tony Gentile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling