Champions League

CL-kamp kan ryke av uvanlig årsak

Real Madrid-stjerne Marcelo (32) kan gå glipp av returoppgjøret mot Chelsea grunnet siviltjeneste.

MÅ BE OM FRITAK: Marcelo er blitt valgt ut som inspektør i et regionalvalg. Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic EDITORIAL USE ONLY.
MÅ BE OM FRITAK: Marcelo er blitt valgt ut som inspektør i et regionalvalg. Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer
Publisert

Det er som regel skader eller karantener som stopper fotballspillere fra å delta i kamper. Derfor er det noe uvanlig at Real Madrid-stjernen Marcelo nå kan gå glipp av returkampen i Champions Leagues semifinale grunnet siviltjeneste.

Avisen El Mundo, samt flere andre av de store avisene i Spania, hevder nemlig at 32-åringen er plukket ut til å være inspektør i et regionalvalg.

To Madrid-spillere

Utvelgelsen av Madrids brasilianske forsvarer skal være tilfeldig, hvilket gjør at årsaken ikke bare er uvanlig, men også bisarr.

Valget som Marcelo nå er plukket ut til å holde et øye med finner sted 4. mai, mens returoppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge skal spilles dagen etter.

Det utelukkes derfor ikke at Marcelo kan fly til London på kampdag, men at det fort kan være komplisert grunnet covid-19-restriksjonene, melder El Mundo.

SPORTSNYHETER: Real Madrids spillerbuss fikk ingen varm velkomst da de ankom Anfield. Vis mer

Videre rapporteres det at Real Madrid har gjort flere forsøk på bevise at Marcelo ikke kan delta i valget grunnet arbeid, men dette skal ha blitt avvist av kommunestyret i den spanske hovedstaden så langt.

Som om ikke Marcelos utvegelse var tilfeldig nok, skal også unggutten Victor Chust, som har spilt for Real Madrid denne sesongen, også være plukket ut til å overstyre et valg i en annen del av kommunen.

Chust er uansett ikke ventet å være klar til oppgjøret mot Chelsea grunnet skade.

Fritak?

Det er uansett på ingen måte en gunstig situasjon for Real Madrid dersom Marcelo må bli værende igjen i Spania. Fra før er nemlig førstevalget på venstrebacken, Ferland Mendy, ute med skade.

Selv om man ikke utelukker at Mendy er tilbake til returen, så krysser man fingrene i Madrid for at Marcelo får unntak, slik Levante-keeper Aitor Fernández gjorde for to år siden.

Han søkte nemlig om fritak for å kunne spille en kamp i LaLiga mot Athletic Club, og etter at klubben hadde fremlagt sine argumenter for å la keeperen slippe siviltjeneste ved to anledninger, gikk kommunestyret i Valencia med på å la ham slippe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer