Champions League-finalen: Tottenham - Liverpool

CL-protest: Til finalen i vrakgods

Kjører til Madrid i bil verdt 500 kroner.

PÅ BILLIGSALG: Simon Wilson vil ikke la seg utnytte av grådige hoteller og flyselskap. Foto: PRIVAT / Simon Wilson
PÅ BILLIGSALG: Simon Wilson vil ikke la seg utnytte av grådige hoteller og flyselskap. Foto: PRIVAT / Simon WilsonVis mer
  • Tottenham-Liverpool TV 2 kl. 21.00

Det er forventet 80 000 engelske fotballsupportere til Madrid i helga. Anledningen er selvfølgelig Champions League-finalen, hvor to av landets gigantklubber, Liverpool og Tottenham, møtes til en helengelsk finale.

Wanda Metropolitano, arenaen for lørdagens kamp, tar derimot langt ifra 80 000, og det bare rundt 32 000 av de tilreisende som faktisk har billett til kampen. Supportere uten billett skal ha tilbud over 60 000 kroner på svartebørsen - over 100 ganger mer enn hva de egentlig blir solgt for, skriver Sky.

På gangen er med andre ord enorm, noe hoteller og flyselskap har visst å benytte seg av.

Skyhøye priser

Flere av hotellkjedene har triplet summen for en natt i den spanske hovedstaden, og noen av hotellene i sentrum av Madrid skal kreve hele 50 000 kroner for en natt, ifølge den spanske avisa Expansion. Selv énstjernershotell skal ta opp mot 4000 kroner.

Noen supportere har ingen grenser for hva de vil betale når favorittlaget når en Champions League-finale. Det vet også flyselskapene å benytte seg av. Etter det ble klart hvem finalemotstanderne ble, skrudde EasyJet opp prisene fra 2500 kroner til 10 000 kroner fra Liverpool til Madrid. Selskapet fikk mye kritikk, men brydde seg ikke nevneverdig.

- Det er faktisk sånn systemet fungerer, sa direktør Johan Lundgren til BBC.

Ikke alle supportere har innfunnet seg med hotellkjedene og flyselskapenes kynisme.

Bil til 500 kroner

Liverpool-fan Simon Wilson var en av de heldige som fikk en billett til finalen gjennom klubben. Men det var uaktuelt å bruke flere tusen kroner på en flybillett til Madrid.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Casper Ruud bruker Liverpools vanvittige snuoperasjon mot Barcelona som inspirasjon før møtet med Roger Federer. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg ringte broren min og spurte hva som var den billigste bilen vi kunne få tak, forteller han til lokalavisa, Liverpool Echo.

Løsningen: En bil til knappe 500 norske kroner. Via Facebook fant de en Skoda Favorit GLXI, og nå reiser en allerede i gang.

Wilson kjørte fra utenfor Anfield for et par dager siden, og nærmer seg sakte, men sikkert Madrid i sin nye bruktbil. Wilson jobber fulltid som youtuber, men han sier at det ikke er et PR-stunt, men en protest mot de høye prisene.

- Jeg var heldig nok til å få en billett via sesongkortet mitt, men det ble annonsert så seint at jeg ikke fikk kjøpt fly i tide. Da jeg sjekket på Internett, lå flybillettene ute til 8800 kroner. Helt latterlig dyrt!, mener han.

- Ingen sjanse

Wilson kjører sammen med broren, Ben, og en venn som er Tottenham-supporter. Først klarte de å miste ferja fra Derry over Den engelske kanal, og de har mistet en del fra bilen underveis.

Liverpool-supporteren er imidlertid klokkeklar på at han skal til Madrid.

- Det verste som kan skje er at vi hopper på et tog. Det finnes ingen sjanse for at jeg ikke skal være der, sier han til Liverpool Echo.

Kampen mellom Liverpool og Tottenham har avspark kl. 21 lørdag kveld. Det er første gang Tottenham er i en europeisk finale siden 1984. Liverpool var i finalen i fjor også, men da ble det tap mot Real Madrid. I år søker de revansje.