HISSIG: Hønefoss-keeper Steve Clark havnet i krangel med både motstandernes trenere og supportere etter kampen mot Stabæk i oktober.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HISSIG: Hønefoss-keeper Steve Clark havnet i krangel med både motstandernes trenere og supportere etter kampen mot Stabæk i oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Clark får 10 000 i bot etter utskjelling av Stabæk-fansen

Hønefoss-keeperen kranglet også med trenerbenken.

(Dagbladet): Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har bøtelagt Hønefoss-keeper Steve Clark med 10 000 kroner for upassende kommentarer han kom med mot Stabæk-supporterne etter kampen 21. oktober.

En video TV 2 fikk tilgang til viste Clarks oppførsel mot bortefansen, der han skrek blant annet: 

- Bra jobbet, jævla homser. Kos dere i Adeccoligaen, jævla f**ter.

Etter kampen havnet målvakten også i en heftig ordveksling med Stabæks assistenttrener Pål Albertsen, som ikke aksepterte Clarks stygge ordbruk.

- Han slang med leppa mot fansen, og sa stygge ting når vi skulle takke for kampen. Jeg liker ikke slik oppførsel og sa tydelig fra til ham hva jeg mente om det, sa Albertsen til Dagbladet.

Doms- og sanksjonsutvalget fant det bevist at Clark hadde forholdt seg som Påtalenemnda beskrev det i tiltalen, og viser til at «Clark er en rollemodell for yngre spillere, og at det må kunne forventes at spillere på Tippeliganivå er seg bevisst dette ansvaret og opptrer på en profesjonell måte».

I formildende retning ble det lagt vekt på at Hønefoss-keeperen ble utsatt for provokasjoner av Stabæks supportere i forkant av handlingen.

- I formildende retning legger utvalget også noe vekt på at anmeldte i etterkant har beklaget overtredelsen overfor Stabæk sine supportere og Landforeningen for lesbiske og homofile, skriver utvalget i sin uttalelse.

- Steve sa at han hadde slengt noen gloser som han ikke burde ha gjort. Jeg forstod det slik at han hadde blitt provosert, men han legger seg flat og beklager det som skjedde, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud etter hendelsen.

Boten på 10 000 kroner betraktes som en passende reaksjon ut fra tidligere praksis.