TOK GULL: Kelly Clark (midten) tok VM-gull i halfpipe for kvinner i Wyllerløypa.Foto: Krister Sørbø / Scanpix
TOK GULL: Kelly Clark (midten) tok VM-gull i halfpipe for kvinner i Wyllerløypa.Foto: Krister Sørbø / ScanpixVis mer

Clark innfridde favorittstempelet i halfpipe

Tok VM-gull i snowboard-VM.

Amerikanske Kelly Clark levde opp til favorittstempelet og vant i en spennende halfpipefinale i snowboard-VM lørdag.

Clark viste seg tidlig fram da hun kjørte inn til poengsummen 86,6 og satte press på konkurrentene i første forsøk. Først i siste forsøk ble det spennende. Da kjørte den amerikanske jenta først og måtte sitte nervøs i bunnen av bakken for å se om utfordrerne kunne slå henne.

Lagkamerat Gretchen Bleiler var nær, men hennes 82,9 holdt kun til VM-bronse. Deretter leverte 22-årige Queralt Castellet fra Spania et kjemperun. Spenningen varte helt inn, men Castellet endte med 85,6 poeng og fikk sølv.

Bra nivå Clark gikk dermed rett fra seier i X-Games til triumf i VM i Oslo. I seiersintervjuet fortalte hun at hun holdt seg til planen i finalen.

- Jeg har mye selvtillit, og i dag var jeg på det nivået jeg ønsket. Det er et veldig høyt nivå her, og alle har sjansen, men jeg kjørte bra i dag, sa 28-åringen.

Kommentatorene på stadion og utøverne selv gledet seg over mye god kjøring i kvinnefinalen. Clark mente at de andre jentenes gode kjøring gjorde henne bedre.

- Pipen var på sitt beste i dag, og dette var også den beste kjøringen jeg har sett av jentene i VM. Det var en inspirasjon for meg, sa hun til NRK.

- Glasuren på kaka Snowboard-VM i Oslo er det første som arrangeres i regi av utøverne siden 1999. Seiersvante Clark var ikke i tvil om at gullet henger høyt for henne.

- Jeg kommer fra en lang seiersrekke, men dette var definitivt glasuren på kaka. Det er som et nytt arrangement og veldig gøy, sa hun.

Halfpipefinalene i VM var uten norsk deltakelse. Kjersti Buaas ble knepent slått i kampen om finaleplass, mens fire nordmenn måtte gi tapt i herrenes semifinale.

(NTB)