- Classic Tile er trent for å takle denne oppgaven

Classic Tile er Dagbladets banker i denne V65-omgangen. Den storvokste hingsten er så sterk at han skal takle og vinne fra tolvtesporet, mener trener Trond Anderssen. Det er tipsekspert Bengt Berg helt enig i og kaster ikke bort kronene i V65-3 onsdag.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Det hører med til sjeldenhetene at Dagbladets tipsekspert Bengt Berg lanserer en banker fra spor tolv i V65 eller V75. Men så er da heller ikke Classic Tile en helt vanlig hest. Sist i Unionstravet på Färjestad avsluttet han meget sterkt til tredje. Før det var 4-åringen knallgod i sine starter, og han støter ikke på motstand som er egnet til å skremme i V65-3 onsdag.

- Classic Tile har travet noen fine løp, og formen virker stabil og god. Han har sett veldig fin ut i trening etter det siste løpet. Sporet ble ikke det beste, men han er trent godt og tåler å gjøre grovjobben selv. Mellomdistansen passer bra. Galopprisken er ikke stor. Og fra dette sporet får han roe seg ned innledningsvis.

- Feilfritt skal han ha en god vinnersjanse, sier trener Trond Anderssen til dagbladet.no.

Team Bullern har med stallvenninnen Handy Face i V65-4.

- Hun feilet seg vekk i kampen om teten sist. Hun holder fin form og kjemper nok om en trippelplass. Jeg synes hun er verdt en gardering på tre-fire hester, sier Anderssen.

-Skriv at jeg er sjeldent stor optimist

Kristian Malmin er i støtet som aldri før. Den dyktige kusken ligger ikke på latsiden og kusker omtrent samtlige dager i uken over hele Østlandet. 27-åringen ser ut til å ha avgjort banechampionatet for stallpersonell på Bjerke, Drammen og Biri, mens han kjemper om banene Jarlsberg, Klosterskogen og Momarken.

INGEN LITEN KAR. Classic Tile rager i terrenget. Kusk Kristian Malmin ser ikke stort framover. Men han tror han ser bakover på konkurrentene. Foto: HESTEGUIDEN.COM
INGEN LITEN KAR. Classic Tile rager i terrenget. Kusk Kristian Malmin ser ikke stort framover. Men han tror han ser bakover på konkurrentene. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Han kan altså bli champion på hele seks baner.

Kristian Malmin er fast kusk på Classic Tile og har høye tanker om favoritten.

- Jeg er sjeldent stor optimist på hestens vegne denne gangen. Det er en ærlig og flink hest. Og han har kapasitet langt utenom det vanlige. Jeg har selvfølgelig respekt for konkurrentene, men jeg tror vi har en fin vinnersjanse, sier Kristian Malmin.

- Classic Tile er feltets beste hest på kapasitet. Sporet tror jeg ikke skal spille så stor rolle. Han er sterk, har en fin aksjon og galoppfaren er liten. Jeg må innrømme at jeg ser lyst på det, sier han.

Lyst ser han også på sjansene til Gro Anita Nordby-trente Thai Tabler i V65-4.

- Det er en veldig flink hest som har fin kapasitet. Men han er avhengig av å få smygløpet sitt. Det er ikke alltid det kommer som bestilt, men vi får håpe. Han må ligge på rulle i det lengste. Får han løpet sitt skal han bli vanskelig å stå imot. Sist fungerte han så fint som han aldri har gjort før.

Han er en meget stor outsider, og jeg blir ikke akkurat overrasket om vi vinner, røper Kristian Malmin som kan ta storeslem i V65 onsdagskvelden.

Han kusker også Run With The Devil i V65-5. Malmin krysset mållinjen først forrige gang han satt bak hesten.

- Classic Tile er trent for å takle denne oppgaven

- Run With The Devil er en veldig fin hest. Han var god for meg i seiersløpet. Og han var god til sølv på Solvalla sist. Møter en del bra hester, men klaffer det, synes jeg han er aktuell på en gardering. Hesten holder meget fin form og er slett ikke ueffen, advarer Malmin spillerne.

- Lykkebo Jo (8.løp) går jevne, fine løp. Vi skal prøve å gi ham et fint løp, og håper på en ditto premiesjanse, avslutter han.

Champion utfordrer champion i V65-4

Det bir et skikkelig championmøte i V65-4 mellom Malmin og Eirik Høitomt. Sistnevnte har for lengst tatt seg av nok et landschampionat. Kusken som kjører med stø og fin hånd tar alltid godt vare på sine sjanser. Med startraske Royal Diamond kan han snyte Thai Tabler for konfekten i V65-4.

- Royal Diamond ble hindret sist. Han hadde vært på trippelen uten den situasjonen. Nest sist ble det galopp i tet.

Han skal på bongen og er min beste sjanse for dagen, sier kusk Eirik Høitomt.

Her er Høitomts øvrige vurderinger:

- Firello (1.løp) var bra i prøveløpet. Jeg tror på en og trippelsjanse.

Sør Molyna (V65-1) er en premiekandidat.

Streamline Woman (V65-2) er bedre enn raden, og kan være verdt en gardering litt ute.

Clean Gold (V65-3) holder fin form, men sporet gjør det sjanseartet. Bør med på bongen på bred gardering.

Miss Erotic (V65-5) har sittet fast noen ganger. Hun holder fin form, men møter hardt selskap. Premiesjanse.

Spang Balder (V65-6) er litt variabel. Han er bra på sitt beste. Jeg synes han er en garderingshest.

Thuli Sol (8.løp) er det en premie som gjelder for.

TRENER MED TRO. Trond Anderssen trener Dagbladets V65-banker. Han synes det ser lyst ut til tross for et dårlig startspor.
MESTER ADVARER. Eirik Høitomt blir landschampion igjen. Han vinner løp hele tiden. Nå advarer han for Royal Diamond i V65-4.