INGEN LETT KAMP: Dommer Mark Clattenburg hadde en stor oppgave med å holde orden i kampen mellom Chelsea og Manchester United, og klarte det bare nesten. Etter kampen beskyldes han for «upassende språkbruk» mot flere Chelsea-spillere. Foto: SCANPIX/AFP /ADRIAN DENNIS
INGEN LETT KAMP: Dommer Mark Clattenburg hadde en stor oppgave med å holde orden i kampen mellom Chelsea og Manchester United, og klarte det bare nesten. Etter kampen beskyldes han for «upassende språkbruk» mot flere Chelsea-spillere. Foto: SCANPIX/AFP /ADRIAN DENNISVis mer

Clattenburg beskyldes for å ha kalt stjernen en «spansk kødd»

Og for å ha hånet Mikel. Rasende Di Matteo oppsøkte dommeren i garderoben.

(Dagbladet): Chelsea - Manchester United 2-3.

Det skulle handle om fotballen og ikke noe annet i storkampen på Stamford Bridge i går, men igjen er det beskyldninger om rasisme som stjeler spalteplassen.

Og denne gangen er det - av alle - dommeren som er i fokus.

Chelsea leverte i går kveld en offisiell klage på Mark Clattenburg til Premier League, «om upassende språkbruk av dommeren» mot to av hjemmelagets spillere.

Hva som skal ha blitt sagt er ikke kjent, men engelske aviser bruker kildene sine for alt de er verdt i dag.

Daily Mail og Mirror skriver at Clattenburg beskyldes for å ha brukt et nedsettende, rasistisk ladet ord mot John Obi Mikel, og at han i tillegg skal ha omtalt en av Chelsea-stjernene som en «spanish twat», en «spansk fitte/kødd/tosk».

Guardian skriver stjernen det er snakk om er Juan Mata.

«Twat» er forøvrig skjellsordet som kostet Ashley Cole drøyt 800 000 kroner i bot etter utskjellingen av fotballforbundet tidligere i høst.

Oppsøkte dommeren
Mark Clattenburg satte seg selv i fokus lenge før kampslutt i Manchester United-seieren, først da han viste ut Fernando Torres med et strengt gult kort nummer to for påstått filming, og deretter da han godkjente bortelagets vinnermål med Javier Hernandez så vidt offside.

Etter kampen skal Chelsea-manager Roberto di Matteo og flere fra Chelsea leiren, blant dem nevnte Mikel, ha oppsøkt Clattenburg i dommergarderoben for å forlange en unnskyldning.

Mark Clattenburg var ikke tilgjengelig for kommentar etter kampen, men er kjent med beskyldningene fra Chelsea-hold.

- Vi er klar over beskyldningene og de vil bli behandlet med ytterste seriøsitet. Mark Clattenburg vil samarbeide, og ønsker å få en klarhet i denne saken. Ingen ytterligere kommentar vil komme før episoden er ferdig etterforsket, skriver den engelske dommerledelsen i en uttalelse.

Dommerne i Premier League bruker mikrofon under kampene, så det bør være mulig å få gode vitneutsagn om hva Mark Clattenburg har sagt eller ikke har sagt, i det minste fra resten av dommerteamet.

Høy temperatur
Chelsea-kaptein John Terry satt passende nok på tribunen i går, suspendert for nettopp rasistisk ordbruk mot Manchester United-stjerne Rio Ferdinands bror, Anton.

Eldstebror Ferdinand måtte tåle konstant buing fra hjemmesupporterne i går kveld, og viste tilsvarende glede da Hernandez tuppet inn vinnermålet for de røde.

Da kokte det også over for flere av Chelsea-fansen, og en vakt skal ha blitt skadet etter å ha blitt truffet av en gjenstand kastet fra tribunen.

Kokte gjorde det også på sidelinja, der de to managerne var i opphetet diskusjon etter Clattenburgs kontroversielle avgjørelser.

- I løpet av de siste årene har vi aldri fått noe gratis her, og har hatt noen forferdelig avgjørelser mot oss. I dag fikk vi det for målet, Hernandez kan ha vært offside, sier Manchester United-sjef Alex Ferguson etter dramaet.

Roberto di Matteo er ikke uventet rasende over dommernes opptreden.

- Ja, jeg har vært inne hos ham, og når han får sett bildene kommer han garantert til å skjønne at han har gjort store feil, sier italieneren om Mark Clattenburg.

- Vi er enormt skuffet over at disse nøkkelavgjørelsene ble gale. Det virker som om det alltid går i motstanderens favør, og det er enormt ufordelaktig for oss, sier Di Matteo.

GNISTEN: Beslutningen om å vise ut Fernando Torres for filming fikk virkelig koket i gang. Senere godkjente Clattenburg også et offsidemål for bortelaget. Foto: SCANPIX/EPA/KAREL PRINSLOO
GNISTEN: Beslutningen om å vise ut Fernando Torres for filming fikk virkelig koket i gang. Senere godkjente Clattenburg også et offsidemål for bortelaget. Foto: SCANPIX/EPA/KAREL PRINSLOO Vis mer