Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Clattenburg nevner «ekstraordinær hendelse» i sin rapport

Beskyldes for rasisme mot Chelsea-spillere. Får ikke dømme til helga.

I HARDT VÆR: Mark Clattenburg kan være ferdig som dommer om det skulle vise seg at beskyldningene fra Chelsea-spillerne er korrekte. Blant annet skal han ha kalt Juan Mata en "spanish twat". Foto:  (AP Photo/Sang Tan)
I HARDT VÆR: Mark Clattenburg kan være ferdig som dommer om det skulle vise seg at beskyldningene fra Chelsea-spillerne er korrekte. Blant annet skal han ha kalt Juan Mata en "spanish twat". Foto: (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

(Dagbladet): Mark Clattenburgs dommerkarriere kan være i fare etter gårsdagens storoppgjør mellom Chelsea og Manchester United.

Ikke på grunn av de kontroversielle avgjørelsene underveis i kampen - som da han viste ut Fernando Torres for filming 20 minutter før slutt - men som en konsekvens av de rasistiske kommentarene han beskyldes for å ha framsatt mot John Obi Mikel og Juan Mata.

Chelsea klaget inn dommeren til FA kort tid etter kampslutt i går, og forbundet bekreftet i dag at de vil iverksette en granskning. Dommerforeningen har også varslet at Clattenburg vil samarbeide og at han er innstilt på å få fakta på bordet.

I sin kamprapport har dommeren nevnt en «ekstraordinær episode», skriver Daily Mail i ettermiddag.

Hva han sikter til er foreløpig ukjent, men vil nok erfaringsmessig lekke ut om ikke altfor lenge. Samtidig bekrefter dommerforeningen at Clattenburg ikke dømmer førstkommende helg.

Mikel hevder hevder ifølge BBC at han ble kalt en «monkey» av Clattenburg, mens Mata angivelig ble karakterisert som en «spanish twat» («spansk fitte/kødd/tosk»).

Som alle andre dommere i Premier League var dommeren utstyrt med et headset for å kunne kommunisere med sine assistenter underveis. Dermed bør det være gode muligheter for at minst én i dommerteamet har fått med seg eventuelle upassende kommentarer.

Men Daily Mail melder at kommunikasjonen ikke blir lagret - noe som kan bety et ord mot ord-scenario.

Roberto di Matteo brukte lang tid på å komme til pressekonferansen etter 2-3-tapet mot United. Grunnen var at han var i dommergarderoben for å snakke med Clattenburg, og ikke bare om avgjørelsene som gikk i Chelseas disfavør.

Di Matteo skal ha hatt selskap av Chelsea-direktør Ron Gourlay og John Obi Mikel da han konfronterte dommeren med beskyldningene om den grove språkbruken.

Clattenburg ble avkrevd en unnskyldning, noe han ikke var villig til å gi.

VAR I DOMMERGARDEROBEN: John Obi Mikel skal ha vært med Roberto di Matteo i dommergarderoben etter kampen. Nigerianeren hevder ifølge BBC at han kalt en "monkey". Foto: REUTERS/Eddie Keogh
VAR I DOMMERGARDEROBEN: John Obi Mikel skal ha vært med Roberto di Matteo i dommergarderoben etter kampen. Nigerianeren hevder ifølge BBC at han kalt en "monkey". Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer