Claudio avgjør Suarez' skjebne

Her er Fifas disiplinærkomité.

LEDER PROSESSEN: Claudio Sulser er leder for disiplinærkomitéen som har startet granskning av Luis Suarez etter gårsdagens biteepisode i gruppespillskampen mot Italia. Sulser, her med et eksemplar av Fifas etiske kode i hånda, kan gi Suarez inntil to års utestengelse for bitinga.Foto:   REUTERS/Christian Hartmann/ NTB Scanpix
LEDER PROSESSEN: Claudio Sulser er leder for disiplinærkomitéen som har startet granskning av Luis Suarez etter gårsdagens biteepisode i gruppespillskampen mot Italia. Sulser, her med et eksemplar av Fifas etiske kode i hånda, kan gi Suarez inntil to års utestengelse for bitinga.Foto: REUTERS/Christian Hartmann/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt ble det klart at det internasjonale fotballforbundet Fifa har åpent disiplinærsak mot Luis Suarez etter gårsdagens biteskandale mot Italia.

Suarez og Ururguay har fått frist til senere i dag med å gi sin versjon av saken, før disiplinærkomitéen skal behandle saken i god tid før lørdagens åttendedelsfinale mot Colombia.

Ledes av sveitser
Fifas disiplinærkomité består av nitten medlemmer, og er bredt sammensatt. Alle verdensdeler er representert, og komitéen ledes av sveitseren Claudio Sulser.

Sulser er også leder av Fifas etiske komité, og er mannen som nå skal fronte sanksjonene som ilegges Suarez.

Sveitseren har også fått ansvaret for den interne granskingen av korrupsjonsskandalene rundt tildelingen av fotball-VM til Russland i 2018, og Qatar i 2022.

Det er liten tvil om at komitéen kommer til å straffe Suarez for bitingen som har satt en hel fotballverden i kok. Strafferammen er også vid. Suarez risikerer inntil to års utestengelse for bitingen.

Svenske sentral
Av de som nå får den delikate saken på bordet, sitter det blant annet en svenske. Krister Malmsten er stjernejurist i Sverige, og innehar en rekke verv i svensk idrett.

Disiplinærkomitéen er svært tung med tanke på rutine og erfaring fra fotballen. Jim Shaw, nordirsk fotballpresident, tidligere sørafrikansk generalsekretær i fotballforbundet, Raymond Hack og generalsekretær i det ecuadorianske fotballforbundet er bare noen av dem som sitter rundt bordet i ettermiddag.

I tillegg er det representanter fra Singapore, Kongo, Venezuela, Paraguay, USA, Algerie, Slovenia, Tonga, Panama, Cayman-øyene, Cook-øyene, Pakistan, Hong Kong og Australia.

Det er ikke fastsatt noen frist for displinærkomitéens avgjørelse i Suarez-saken, men det er ventet en avgjørelse før Uruguays åttendedelsfinale lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer