Claus drømmer om reprise

Southampton må gjenta tidligere bedrifter om de skal klare seg i Premier League. Følg tidenes nedrykksdrama!

Nedrykksdramaet direkte:

• Kl. 16: Southampton - Manchester United

• Kl. 16: Charlton - Crystal Palace

• Kl. 16: West Bromwich - Portsmouth

• Kl. 16: Fulham - Norwich

(Dagbladet.no): Southampton må etter alt å dømme slå Manchester United hjemme for å holde plassen i Premier League.

Vanskelig, men slett ikke umulig. Det vet Claus Lundekvam alt om.

En av hans første kamper for The Saints etter overgangen fra Brann var mot nettopp United. Da vant Southampton 6-3, i det som fortsatt huskes som en av tidenes klassikere på gamle The Dell.

VIL HA GJENTAGELSE: Claus Lundekvam har vært med på å slå Manchester United tidligere. Her i kamp med Andy Cole i 1998, i en kamp Southampton vant 1-0. ARKIVFOTO: SCANPIX/AP
VIL HA GJENTAGELSE: Claus Lundekvam har vært med på å slå Manchester United tidligere. Her i kamp med Andy Cole i 1998, i en kamp Southampton vant 1-0. ARKIVFOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Det var trolig en av de mest spennende kampene jeg noensinne har spilt i, sier Lundekvam til Southamptons offisielle nettsider.

Tett bunnstrid

Southampton har hatt en dårlig sesong, og Lundekvam & co vet at de er heldige om de slipper å spille i mesterskapsserien neste sesong.

I tillegg til at Southampton må vinne, er Norwich nødt til å avgi poeng mot Everton. Harry Redknapps menn kan også klare seg med uavgjort, men da må Norwich tape og Crystal Palace og WBA kan ikke ta tre poeng.

- Vi må vinne, så enkelt er det. Vi kan ikke bry oss om noe annet, vi får bare håpe at de andre resultatene går vår vei.

- Hvis det skjer, vil det være fantastisk. Hvis det ikke går, er det bare ikke ment for oss. Men personlig vil jeg bli helt knust, sier Lundekvam.

Sparer ingen

Manchester United kommer imidlertid ikke til St. Mary\'s for å gjøre Southampton noen tjeneste.

Fergusons assistent Carlos Queiroz forteller at alle de tilgjengelige storstjernene er i troppen. Gabriel Henize er imidlertid skadd, mens Ronaldo, Scholes og Gary Neville er noe usikre.

- Vi vil gjøre vårt beste og spille med vårt sterkeste lag, fordi det er vår plikt å alltid spille for å vinne. Det kommer vi også til å gjøre mot Southampton, sier han til Manchester Evening News.

Det er altså duket for en voldsom batalje.

- Jeg har tatt denne klubben til mitt hjerte, og vet hvor ille det vil være for fansen om vi går ned. Det vil være den største dagen i min fotballkarriere om vi klarer oss, sier Lundekvam.

DESPERAT KAMP: Storscorer Andy Johnson og Crystal Palace kjemper også om å unngå nedrykk.