Claus Lundekvam har fått sparken: - Helt vanvittig

Personalsak, ifølge styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere Southampton-spiller og TV 2-ekspert Claus Lundekvam (42) har fått sparken som trener i Bønes Idrettslag.

- Jeg vet ikke hva de holder på med, sier Lundekvam til Dagbladet.

- Personalsak, hevder styreleder Christian Kanzler.

Det var bymag.no som først meldte at fotballprofilen med 40 landskamper har fått sparken i 4.-divisjonsklubben.

- At jeg må gå av etter alt jeg og guttene har oppnådd, er helt vanvittig, sier han.

En svært skuffet Lundekvam bekrefter avskjedigelsen overfor Dagbladet. Han sier også at han ikke skjønner noenting.

- Dette har vært en eventyrlig reise. Vi har hatt to opprykk på tre år, og skapt en fotballklubb. Jeg har ikke fått noen forklaring på oppsigelsen, og må bare spekulere.

- Ble for sterk Lundekvam fikk beskjeden i går, på mail.

- Jeg ble oppsagt som sportslig leder i klubben for en måned siden. Noen hadde bestemt seg for at de ville ha de sterke kreftene ut av klubben. På den måte kan styret - som ikke har kompetanse - gjøre som det vil.

Lundekvam har tidligere vært åpen om sine rusproblemer etter at han sluttet i Southampton i 2008. Han sier at oppsigelsen ikke har noe som helst med dette å gjøre. Overfor Dagbladet spekulerer han i at han er offer for interne krefter som mener at han er blitt for sterk i klubben.

- Jeg klarer meg fint, jeg. Men det er forferdelig trist for guttene. Det er 30 spillere som nå er veldig lei seg. Kanskje var de redde for at klubben skulle vokse seg for stor, og ønsker å fjerne A-laget.

Lundekvam antyder likevel at siste ord ikke er sagt:

- Det skal være et årsmøte i klubben i mars. Vi får se om noen klarer å stå sammen, og fjerne de inkompotente kreftene på toppen. Jeg har kommet inn og stilt spørsmål. Det er spesielt to personer i klubben som ikke har satt pris på dette, sier Lundekvam.

- Styrelederen hevder det er en personalsak?

- Det vet jeg ingenting om. Jeg har ikke snakket med ham.

- Så dette har ingenting med det du beskriver i boka di, om tidligere rusproblemer?

- Overhodet ikke.

Har elsket jobben Lundekvam forteller at han har elsket hver dag som trener.

- Jeg har vært opptatt av at rekrutteringen fungerer, og at vi har kompetanse på gutte- og juniornivå. De som styrer tenker ikke lenger enn til nesetippen. Jeg frykter at A-laget smuldrer opp nå som jeg må gå, sier han.

- Så jobben som trener har gitt mersmak?

BOKSUKSESS: Claus Lundekvam. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BOKSUKSESS: Claus Lundekvam. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

- Absolutt. Å skape en garderobe og et kollektiv har vært veldig kjekt. Jeg har fått nok av tilbud, og det er ikke det at jeg ikke skal klare å finne meg en ny garderobe. Men jeg er blitt veldig glad i disse guttene.

På vent Lundekvam har heller ingen avtale om å komme tilbake til TV 2. Mye av tida i fjor gikk med til å lansere boka «En kamp til».

- Boksalget har gått over all forventning. Det har vært en fantastisk reise jeg aldri hadde drømt om. Den har slått alle rekorder for selvbiografi. Jeg har vært innom 12-15 byer. Det har vært helt eventylig, påpeker Lundekvam.

Men nå tyder alt på at han må skrive et nytt kapittel - om sitt eget trenerliv.

Styreleder Christian Kanzler sier til Dagbladet:

- Dette er en sak mellom idrettslaget og Claus Lundekvam. Det er det eneste jeg har lyst til å si i den forbindelse. Utover det har jeg ingen kommentar, selv om jeg har registrert at Claus Lundekvam uttaler seg.

LEGENDE I SOUTHAMPTON:  Claus Lundekvam (bak) i duell med Wimbledons Michael Hughes. Året er 1997. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE I SOUTHAMPTON: Claus Lundekvam (bak) i duell med Wimbledons Michael Hughes. Året er 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer