Claus reddet av keeper i siste minutt

Før kampen etterlyste Claus Lundekvam ledertyper i Southampton. Kapteinen bør være glad for at Kevin Phillips og Antti Niemi tok signalene.

-  Vi savner ledere, spesielt i motgang og når vi har sluppet inn mål, uttalte Claus Lundekvam etter tapet for Aston Villa i forrige serierunde.

I går viste nordmannen seg å være helt avhengig av hjelp. Lundekvam var mannen som misset duellen med Stelios Giannakopoulos da grekeren scoret 1- 0, i en førsteomgang totalt dominert av Bolton.

Claus misset

I Southamptons eneste gode periode, like etter pause, satte Kevin Phillips inn 1- 1 mellom beina på Jussi Jaaskelainen.

Så kom Bolton tilbake i jakten på Champions League-plass. Og i det 89. minutt misset den norske Southampton-kapteinen igjen i duell med Giannakopoulos, da han skled samtidig som han skulle heade ballen ut av feltet. Bare en fantastisk inngripen av keeper Antti Niemi reddet Lundekvam fra syndebukkrollen.

Over streken

-  Jeg har søvnløse netter. Dette er den tøffeste perioden jeg har hatt her i klubben, uttalte Lundekvam tidligere i uka.

Dersom han klarte å glemme sin egen innsats, fikk han kanskje ei god natts søvn etter Bolton-kampen: Southampton ligger over nedrykksstreken før dagens sju kamper. Men Lundekvams lag har også spilt flere kamper enn motstanderne i bunnen.

OPPTUR

NORGES KVINNELANDSLAG i volleyball slo i går Sverige for første gang siden 1994, med sifrene 3- 1 (15- 25, 25- 21, 25- 13, 25- 23). Kampen var et ledd i forberedelsene til første runde i VM, som spilles med innledningspuljer rundt i Europa i slutten av måneden. Norge deltar da i Frankrike, der de nok kommer til å møte tøffere motstand enn de fikk mot Sverige. (ANB)

INTRO

NORGE møter i dag Polen til en svært viktig kamp i B-VM i ishockey. Samtidig er Sverige i ferd med å finne formen før A-VM, som starter 30. april: Tre Kronor vant enkelt 5- 2 over Slovakia i går kveld. Sverige er i VM-pulje med Danmark, Ukraina og Finland. - Det er mye kunnskap og mye vilje i dette laget, sier landslagstrener Bengt-Åke Gustafsson. (ANB)

I GJØRMA: Claus Lundekvam (t.v.) tapte duellen med Stelios Giannakopoulos, og keeper Antti Niemi var sjanseløs på Bolton-spillerens heading. Ett minutt før slutt reddet finnen ett poeng for Southampton.