Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Clemente hardt presset

Nå ryker landslagstrenerene etter tur. I går ble det kjent at den tyske landlagssjefen i fotball måtte gå, nå spøker det for Spanias Clemente.

Spanias landslagssjef Javier Clemente er hardt presset etter VM-fiaskoen i sommer og lørdagens EM-tap mot Kypros. Mandag ba sportsminister Esperanza Aguirre indirekte om at han får sparken.

Aguirre oppfordret Spanias fotballforbund til å «gjøre noe» etter et nederlag hun betegnet som «utenkelig».

- Jeg er overbevist om at forbundet tenker alvorlig på den enorme skuffelsen tilhengerne føler, og at de kommer til å gjøre noe, sa Aguirre.

Clemente svarte på angrepet med syrlig ironi.

- Det er langt viktigere problemer å løse i dette landet. Før myndighetene setter fotball på dagsorden er det 15-20 ting som bør gjøres for folkets velferd. Å bekymre seg for nummer 20 og glemme de 19 første virker merkelig, sa han i et radiointervju.

- Men i løpet av noen dager skal jeg gi minister Aguirre og de øvrige regjeringsmedlemmene råd om hva de bør foreta seg til landets beste.

En folkefiende

Dessverre for Clemente er Aguirre i takt med folkemeningen når hun kritiserer treneren. En avis ba leserne sende e-mail for å si sin mening om landslagssjefen. Flere enn 95 prosent av innsenderne krever hans avgang.

Clemente er i pressen beskrevet både som «folkefiende» og «en skam for Spania». «Pell deg vekk!», «Kast ham til løvene» og «Clemente er et lik i lasten» var andre overskrifter etter helgens tap.

Forbundssjefen Angel Maria Villar støtter fortsatt Clemente. Han virker nesten alene om det blant Spanias 40 millioner innbyggere, men foreløpig er det han som bestemmer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media