GJENNOMBRUDD: Manchester Uniteds Tom Cleverley (t.v.) i spill Manchester Citys Gareth Barry (t.h.) i Community Shield i august. Foto: Kerim Okten, EPA/Scanpix
GJENNOMBRUDD: Manchester Uniteds Tom Cleverley (t.v.) i spill Manchester Citys Gareth Barry (t.h.) i Community Shield i august. Foto: Kerim Okten, EPA/ScanpixVis mer

Cleverley forlenget med United til 2015

- Et av de største talentene i engelsk fotball, skryter Ferguson.


(Dagbladet): Tom Cleverley har forlenget kontrakten med Manchester United, og er nå knyttet til klubben ut 2014/15-sesongen.

Han har gått gradene i klubbens akademisystem siden har var 12 år. De siste sesongene har han vært på utlån til Leicester, Watford og Wigan. I høst har 22-åringen omsider fått det store gjennombruddet i United-drakta.

- Det har vært en fantastisk start på sesongen for meg. Jeg har spilt meg inn på førstelaget og blitt tatt ut på det engelske landslaget, sier Cleverley til manutd.com.

For øyeblikket er han på vei tilbake fra en måneds opphold med ankelskade. Han er utålmodig etter å komme tilbake på banen.

SKADD: Cleverley har ikke spilt siden denne fellingen signert Boltons Kevin Davies 10. september. Han kan være tilbake på banen i bortekampen mot Liverpool førstkommende lørdag. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix
SKADD: Cleverley har ikke spilt siden denne fellingen signert Boltons Kevin Davies 10. september. Han kan være tilbake på banen i bortekampen mot Liverpool førstkommende lørdag. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg har vokst opp i denne klubben, så jeg håper å kunne bidra til at United vinner flere trofeer. Vi har en tropp med masse ferdigheter, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang igjen, sier Cleverley.

Manager Alex Ferguson benytter anledningen til å rose unge Cleverleys tjenester i mange år framover.

- Tom er et av de største talentene i engelsk fotball. Til å være en ung gutt har han en god fotballhjerne som, kombinert med iver og vilje, gjør ham til en spiller med en lovende framtid. Det er Uniteds måte å gjøre det på, det å oppmuntre unge spillere til å markere seg på førstelaget. Tom har grepet sjansen med begge hender, sier skotten.

Cleverley startet alle seriekampene til United før han fikk en leddbåndsskade da han ble felt av Boltons Kevin Davies 10. september.