Clijsters knuste Williams

Kim Clijsters (19) gjorde det få klarte i 2002: Å slå tennisener Serena Williams.

I natt vant den belgiske jenta det prestisjetunge WTA-mesterskapet.

Clijsters trengte bare snaut halvannen time på å sette tennisstjernen Williams kraftig på plass. Med sifrene 7-5, 6-3 sikret 19-åringen seg førstepremien på 765.000 dollar, i overkant av 5,5 millioner kroner.

Dermed ble Serena snytt også for tittelen som første kvinne i tennissporten til å tjene 4 millioner dollar på en sesong.

- Jeg trodde ikke jeg skulle tape, men utover i kampen følte jeg meg bare ikke bra, hadde vondt i armer og ben og rygg. Nå føler jeg meg som jeg er 98 år, sa Serena Williams, som har vært i en klasse for seg denne sesongen.

Den amerikanske stjernen har vunnet åtte titler i år, deriblant French Open, Wimbledon og US Open. Men mot Clijsters gjorde hun for mange feil og ble påført sitt første tap etter 18 strake seirer. Williams har kun fem tap gjennom hele denne sesongen.

- Hadde noen sagt jeg skulle slå Serena Williams i strake sett i finalen, ville jeg ikke trodd dem, sa en jublende glad Clijsters etter brakseieren.

- Følelsen da hun misset den siste ballen og jeg hadde vunnet var helt utrolig, jeg hadde gåsehud over hele kroppen. Å vinne her føles bare fantastisk, strålte den belgiske jenta, som var seedet som nummer fem i turneringen, der bare de 16 beste i verden får delta.

(NTB-AFP)

VINNER:</B> Kim Clijsters løfter Billy Jeane King-trofeet etter seieren.
<B>UTSLÅTT:</B> Serena Williams tapte to strake sett i natt.