Therese Johaug-saken

Clostebol-mengden er endelig besvart, apotekeren kunne ikke engelsk og SMS-ene som hjelper Johaug

Ett av de ubesvarte spørsmålene er nå kjent: Konsentrasjonen av clostebol var på 13 nanogram per milliliter i Therese Johaugs dopingprøve. Leppesalven ble kjøpt hos en apoteker som ikke kunne engelsk.

PÅ PLASS: Therese Johaug er på plass i salen under høringen. Det samme er 15 journalister og 12 fotografer. Ytterligere 30 journalister følger høringen fra Colosseum, som anses som en forlengelse av rettslokale. Video: NTB / Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Therese Johaug smilte til advokat Niels R. Kiær da han kom mot henne og håndhilste. Ellers har hun sittet spent og sett på. Utenfor lokalet står fire personer og kikker inn gjennom vinduet. De blir vist vekk fra området etter at advokat Christian B. Hjort ga tegn til rettsbetjent Henriette Hillestad Thun.

Johaug sitter med ryggen mot gressmatta på Ullevaal. Mens Kiær legger fram for domsutvalget at Antidoping Norge mener hun har vært uaktsom, ser Johaug rett på ham hele tiden. Uten å blunke. Rolig og balansert.

Advokat Hjort og advokatfullmektigen noterer mens han snakker. Kiær sier:

- Ved lavere skyldgrad kan straffen reduseres til 12 måneder. Johaug sier at hun ikke så dopingmerket på esken. Kjernen i saken er at hun heller ikke så etter. Domsutvalgets viktigste oppgave blir å se på Johaugs aktsomhet. Hun har avlagt 88 dopingprøver, hvorav alle negative, inntil den aktuelle, innleder han.

Kiær tar så for seg utøverkontrakten mellom henne og Norges Skiforbund og påpeker at hver utøver plikter å ikke benytte preparater som er eller kan være i strid med NIFs eller WADA. Så sier han, noe overraskende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer