Clutchen røk i Sverige

Uflaks i generalprøven for Henning Solberg.

Rallyføreren røk clutchen ved første tråkk på pedalen under shakedown (testkjøringen) foran Rally Sverige i dag.

- Den røk med en gang. Jeg hørte clutchen begynte å slure og måtte stoppe inne i løypa. Godt det skjedde i dag og ikke når alvoret er i gang, sa storebror Solberg til NTB tidlig torsdag morgen.

På annen gjennomkjøring menget 31-åringen seg helt i toppsjiktet og var bare fem sekunder bak de aller beste førerne over fire kilometer testkjøring.

Henning debuterer som teamfører i Rally Sverige sammen med kartleser Cato Menkerud. Duoen har fått kontrakt med Peugeots satellittlag Bozian for sju VM-runder i 2004.

Lillebror og verdensmester Petter Solberg (29) var svært opplagt og lekte seg rundt med personbilen han kom kjørende med til serviceparken i Hagfors i Värmland.

- Jeg er veldig klar og har fryktelig lyst til å gjøre det bra i Sverige. Føreforholdene bør i hvert fall ikke være noen ulempe for meg, sa Subaru-stjernen til NTB før shakedown.

Det meste av snøen har smeltet bort på de svenske vinterveiene, og førerne møter stor utfordring i en blanding av grus og slaps. Petter Solberg har sin styrke på grusunderlag.

Førerne i rally-VM kan kjøre ubegrenset med testturer i en spesifisert løype dagen før rallystarten. Shakedown for de toppseedede førerne er i utgangspunktet begrenset til tre timer.

Rally Sverige som er årets annen av 16 VM-runder, starter grytidlig fredag morgen og avsluttes søndag ettermiddag.

NTB

BEDRE LYKKE I MORGEN? Henning Solberg satser på at clutchen holder når rallyet begynner i morgen.