Klete Keller

CNN: Erkjenner straffskyld

- Han er flau over det han gjorde den dagen, sier advokaten.

AVSLØRES: OL-vinner Klete Keller var blant de som stormet Kongressen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller (38) ble arrestert og siktet etter stormingen av den amerikanske kongressen i Washington i januar.

Keller ble tiltalt for en rekke lovbrudd etter å ha blitt identifisert som en demonstrantene som stormet Capitol-bygningen.

Nå har 38-åringen erkjent straffskyld for handlingen, melder CNN.

- Han er flau over det han gjorde den dagen, og han vil gjerne gjøre det godt igjen. Både overfor retten og det amerikanske folk, heter det i en uttalelse fra advokaten.

I RETTEN: Klete Keller i retten tidligere i år. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg
I RETTEN: Klete Keller i retten tidligere i år. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg Vis mer

Keller skal ha sagt at han planlegger å samarbeide med myndighetene, som betyr han potensielt kommer til å vitne mot noen av de som stormet kongressen, ifølge kanalen.

Keller skal først få sin endelige straff etter han er ferdig med at hjelpe etterforskerne.

Kjent igjen

Den to meter høye eks-svømmeren bar en amerikansk landslagsjakke under opptøyene. Keller ble raskt identifisert som en av mange Trump-tilhengere som tok seg inn i den amerikanske kongressbygningen i Washington i januar.

Flere personer kjente igjen 38-åringen på videobildene fra den mye omtalte stormingen.

Keller skal ha blitt mer og mer interessert i politikk de siste åra, men skal ikke ha vært radikal. Samtidig var han stadig mer støttende overfor tidligere president Donald Trump i sosiale medier.

- Bitter

Ifølge engelske The Guardian følte han seg «bitter og sint». Han skal ha mistet motivasjonen og begynte også å legge på seg, samtidig som han drakk stadig mer etter karrieren.

Det store høydepunktet i Kellers idrettskarriere var da han svømte ankeretappen på 4x200 meter mot superstjerne Ian Thorpe - og vant. Livet etter idretten ble veldig tøft for Keller.

- Jeg fant presset i den virkelige verden mye mer skremmende og mye vanskeligere å takle fordi jeg gikk fra svømming til å ha tre barn og en kone i løpet av ett år, så konsekvensen av å ikke oppnå suksess ble veldig, veldig virkelig og hvis jeg ikke gjorde et salg eller sjefen var sint på meg, eller jeg fikk sparken - ah shit, du har ikke helseforsikring. Det er veldig konkret, og mange folk som stoler på deg, har Keller uttalt til en OL-podkast.

Keller har deltatt i tre OL og tatt to gull og ytterligere tre medaljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer