Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mohamed Salah

CNN: Salah vurderer å gi seg på landslaget

Skal føle seg utnyttet.

Ifølge CNN skal Mohamed Salah vurdere fremtiden på det egyptiske landslaget. Foto: AFP / Nicolas Asfouri
Ifølge CNN skal Mohamed Salah vurdere fremtiden på det egyptiske landslaget. Foto: AFP / Nicolas Asfouri Vis mer

Mohamed Salah skadet seg i Champions League-finalen, og det ble umiddelbart spekulert i om VM også kom til å ryke for Egypts store stjerne.

Siden sammenstøtet med Ramos har Salah kjempet for å lege skuldra, men rakk akkurat ikke åpningskampen mot Russland. I den andre gruppespillskampen mot Uruguay var han tilbake, men klarte ikke å forhindre et nytt egyptisk tap.

Derfor er det en hendelse før VM som har stjålet det meste oppmerksomheten rundt Salah. Og det er også den, og bråket som har fulgt etter, som gjør at stjernespilleren vurderer å gi seg på landslaget, skriver CNN.

Kontroversiell president

Allerede da Egypt valgte å legge basen sin til Tsjetsjenia i forbindelse med VM, ble det bråk.

Da Salah og lagkameratene ankom landet ble de tatt imot av Tsjetsjenias president, Ramzan Kadyrov. Salah og presidenten ble avbildet sammen, og kaoset var i gang.

Kadyrov er anklaget for omfattende brudd på menneskerettighetene, har tatt til orde for låse inn landets kvinner, og beskyldes blant annet for å stå bak kidnappinger, attentat og tortur av homofile.

Etter møtet med Salah hyllet Kadyrov Liverpool-stjerna.

- Mohamed Salah er en æresborger av Tsjetsjenia, skrev han på sosiale medier etter en seremoni lørdag kveld. Der skal Kadyrov ha holdt en tale til ære for Salah og satt en pin med det Tsjetsjenske flagget på spillerens bryst.

Vil ikke bli brukt

Egypt-spilleren skal ikke ha likt hva han ble dratt inn i, og ifølge kilder CNN har snakket med vurderer altså Salah nå å trekke seg fra landslaget.

Han skal føle seg eksponert av Egypts fotballforbund, og ønsker ikke å bli knyttet inn i saker som ikke har med fotball å gjøre eller å bli brukt i noens politiske kampanje.

Egypt er allerede ute av VM, og møter Saudi-Arabia i den siste gruppespillskampen. Lagene møtes mandag kl. 16.00.