VOKTER PÅ RIVALEN I SEKUNDSTRID: Juan José Cobo (i rødt) tør ikke forskuttere sammenlagtseieren i Vueltaen. Til det er Chris Froome (t.h.) for nær.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Joseba Etxaburu
VOKTER PÅ RIVALEN I SEKUNDSTRID: Juan José Cobo (i rødt) tør ikke forskuttere sammenlagtseieren i Vueltaen. Til det er Chris Froome (t.h.) for nær. Foto: SCANPIX/REUTERS/Joseba EtxaburuVis mer

Cobo frykter fortsatt Froome

Tør ikke forskuttere sammenlagtseieren i Vueltaen før siste etappe.

Juan José Cobo forsvarte den røde ledertrøya og har 13 sekunders forsprang før siste etappe i Vuelta a Espãna, men han tar intet på forskudd.

- Jeg skulle ønske siste etappe kunne bli en triumfferd, slik det pleier å være for vinneren i Grand Tour-ritt, men dessverre blir det ikke slik. Jeg er veldig nær sammenlagtseieren, men Chris Froome har fortsatt en mulighet til å innhente meg, og han har rett til å kjempe helt til slutt, sa den spanske hjemmefavoritten etter lørdagens etappe.

32 bonussekunder skal deles ut på den 95 kilometer lange etappen til Madrid søndag, og det betyr at den britiske Sky-rytteren vil tråkke til alt han kan.

- Jeg vil fortsette å kjempe for sammenlagtseier, sa Froome.

- Vi prøvde å presse Cobo i dag også, men igjen sto han imot.

Daniele Bennati fra Italia viste fram spurtegenskapene og vant lørdagens etappe. Han var med i et tidlig brudd på etappen fra Bilbao til Vitória, men hadde saft nok igjen i beina da 80 ryttere gjorde opp om seieren i massespurt.

- Jeg er glad for at jeg vant i dag, for det var siste etappe med fjellpasseringer. Jeg viste at jeg er i form til VM, sa Bennati, som sykler for Leopard Trek-laget.

(NTB)